Κοινή ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο βουλευτης Ηρακλειου Βασίλης Κεγκερογλου και η Εύη Χριστοφιλοπούλου όσον αφορά το Κ.Υ αστικού τύπου στα Χανιά.

Η ερώτηση που  απευθύνεται στον κ.Ξανθό είναι η εξής “σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Δήμου Χανίων και ιδιαίτερα για τη στελέχωσή του και με ποιο χρονοδιάγραμμα;”

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Στο Δήμο Χανίων σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25/11/2011 αποφασίστηκε η κατεδάφιση του παλιού Νοσοκομείου και η υποβολή αιτήματος για την κατασκευή και  λειτουργία Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στον ίδιο χώρο.

Στις 28/11/2011 με Απόφαση του Υπουργού Υγείας (Υ3α/Γ.Π126293/28/11/2011) εγκρίθηκε η υλοποίηση του έργου με φορέα υλοποίησης το Δήμο Χανίων.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ,Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 617/Β/6-3-2012) αποφασίστηκε η ίδρυση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην αστική περιοχή του Δήμου Χανίων. 
Το έργο που περιελάβανε τρία (3) υποέργα : 1ο Κατεδάφιση παλαιού Νοσοκομείου, 2ο Κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου και διαμόρφωση χώρου και 3ο Προμήθεια ιατροτεχνολογικού και  ξενοδοχειακού εξοπλισμού, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 με την 5241/2012 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο του 2015 η κατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων και είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση της προμήθειας του εξοπλισμού.

Με δεδομένο: 

1.Ότι οι  ανάγκες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των 70.159 κατοίκων του Δήμου Χανίων, δεν μπορούν να καλυφθούν από την μονάδα ΠΕΔΥ  Χανίων, που με 4 μόνο Παθολόγους και Γενικούς Γιατρούς και χωρίς Παιδίατρους λειτουργεί μόνο τις καθημερινές. 
2.Τον προγραμματισμό προσλήψεων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
3.Την επιβάρυνση του Π.Γ. Νοσοκομείου Χανίων με περιστατικά Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και 
4.Την υποχρέωση λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, που έχει χρηματοδοτηθεί με κοινοτικούς πόρους. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Δήμου Χανίων και ιδιαίτερα για τη στελέχωσή του και με ποιο χρονοδιάγραμμα;”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook