Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση και το συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στης 17 και 18 Μαΐου απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

"Συνάδελφοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ολοκλήρωσε τη συμφωνία με ΕΕ-ΔΝΤ. Με το νέο έγκλημα του 4ου μνημονίου, συνεχίζουν από κοινού την επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων. Ευθύνες έχουν και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, που προβλέπει τα μέτρα αυτά και άλλα.

Με το νέο πακέτο των βάρβαρων μέτρων που φέρνει προς ψήφιση:

Μειώνουν ακόμα παραπέρα το αφορολόγητο και τις συντάξεις, στερώντας ουσιαστικά πάνω από ένα μισθό από τη λαϊκή οικογένεια. Παραμένει το μηδενικό αφορολόγητα για τους αυτοαπασχολούμενους.

Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές προσθέτοντας τις ήδη καταβληθείσες εισφορές στο ποσό υπολογισμού τους. Από το 2018 θα υπολογίζονται επί του συνόλου του ακαθάριστου εισοδήματος και όχι επί του καθαρού

Καταργούν την Κυριακάτικη αργία οδηγώντας χιλιάδες συναδέλφους στην εξόντωση και τελικά στο λουκέτο.

Δίνουν νέα δώρα στο  μεγάλο κεφάλαιο τσακίζοντας μισθούς, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Μας οδηγούν συντεταγμένα στη φτώχεια και το λουκέτο, τσακίζουν τις ανάγκες μας, το μέλλον των παιδιών μας, για να εξασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους! Ανάπτυξη για λίγους, συρρίκνωση και λουκέτα για χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους.

ΩΣ ΕΔΩ! ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Καλούμε τα σωματεία των EBE, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, οργανώνοντας τη μαζική κινητοποίηση των συναδέλφων.                                                                                                           

 Να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις να υπάρξει καθολικό κλείσιμο όλων των μικρομάγαζων.

Απέναντι στη νέα επίθεση κυβέρνησης–μονοπωλίων δυναμώνουμε τη φωνή μας. Οργανώνουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά απέναντι στον κοινό αντίπαλο.

Περνάμε στην αντεπίθεση! Ο δρόμος συλλογικής και ανυποχώρητης πάλης για την ανάκτηση των απωλειών μας όλα αυτά τα χρόνια, η ενίσχυση της πάλης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας είναι η μόνη ρεαλιστική προοπτική.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ Π.Α.Μ.Ε

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΗ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ".