Για μικροπαραταξιακά οφέλη κάνει λόγο ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης απαντώντας στην καταγγελία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για εικόνα εξαθλίωσης της παραλίας του Ταυρωνίτη.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο Δήμαρχος Πλατανιά:

"Κύριε Διευθυντά, σε απάντηση  της ανακοίνωσης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ του Δήμου Πλατανιά περί, «απόλυτης εξαθλίωσης της παραλίας του Ταυρωνίτη» ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, απαντά τα ακόλουθα:

1 Η παραλία του Ταυρωνίτη , και όχι μόνο αυτή, έχει πληγεί από δυο μεγάλες θεομηνίες, κατά τα έτη 2015 και 2017.Ειναι  επίση γνωστό ότι κηρυχτήκαμε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς και πλημμυροπαθής Δήμος.

2 Η παραλία του Ταυρωνίτη στην πρώτη καταστροφή αποκαταστάθηκε πλήρως (είχαν εξαφανιστεί μεγάλα τμήματα πεζοδρομίων και μέρος της παραλιακής οδού) και έγιναν και μόνιμες παρεμβάσεις αντιδιαβρωτικής προστασίας. 

3 Μετά και τη φετινή καταστροφή , ο Δήμος έχει ήδη αποκαταστήσει την παραλία στο μεγαλύτερο μέρος της , μαζί με μια σειρά άλλων παρεμβάσεων  κλαδέματα, ασπρίσματα, βαψίματα , αποκαταστάσεις αποδυτηρίων κλπ.  , ώστε να είναι άμεσα επισκέψιμη και λειτουργική. 

4 Η παραλία - αιγιαλός του Ταυρωνίτη καθαρίστηκε,  όπως και όλες οι παραλίες μας,  το προηγούμενο διάστημα και ήδη υποδέχονται τους επισκέπτες  μας, παρότι οι ζημιές και τα  φερτά υλικά της θεομηνίας,  ήταν τόνοι και κάθε είδους .

5 Οι κολώνες φωτισμού που δεν έχουν αποκατασταθεί στο ανατολικό τμήμα, καθώς και η νέα καταστροφή των κρασπέδων – τμήματος πεζοδρομίου, έχουν ήδη ανατεθεί και είναι σε διαδικασία αποκατάστασης και αυτά , πράγμα που όφειλε να γνωρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση καθότι συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ! 

6 Η παραλία του Ταυρωνίτη και πέρυσι το καλοκαίρι,  ήταν από τις πιο όμορφες και συντηρημένες του Δήμου μας , παρότι είχαμε περιστατικά βανδαλισμού και καταστροφών , πέραν των ζημιών από τα φυσικά φαινόμενα. 

Κύριε Διευθυντά, 
από τα παραπάνω και τις φωτογραφίες  που ακολουθούν,  προκύπτει αφενός, ότι η Δημοτική Αρχή διέπεται από προγραμματισμό,  όπως επίσης ότι πραγματοποιεί ενέργειες συντήρησης και αποκατάστασης,   οπότε οι Συνάδελφοι της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ας επισκέπτονται συχνότερα τις περιοχές του Δήμου μας.

Και αφετέρου,  ότι ο τίτλος της ανακοίνωσης της,  αφορά  τη νέα αντιπολιτευτική τακτική και μόνο που εγκαινίασε το τελευταίο διάστημα , η οποία δε  διστάζει να δυσφημεί περιοχές του Δήμου μας , προσδοκώντας  σε μικροπαραταξιακά οφέλη"