Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού-Ελαιοκομικού Καστανοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Παλαιών Ρουμάτων,

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) και η Διεύθυνση Δασών Χανίων διοργάνωσαν την Τετάρτη (24/5) ενημερωτική συζήτηση στο πλαίσιο του έργου ” Διεύρυνση δυνατοτήτων διατήρησης του ιδιόρρυθμου γενετικού υλικού καστανιάς του Ν.Χανίων μέσω της προστασίας γενοτύπων των εντοπίων ποικιλιών και της ενίσχυσης της εμπορευσιμότητας του καστάνου. Πιλοτική εφαρμογή”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού-Ελαιοκομικού Καστανοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Παλαιών Ρουμάτων, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύντομη επίσκεψη στη Μονάδα Διατήρησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού που έχει εγκατασταθεί σε αγροτεμάχιο στα όρια του οικισμού.

Τον Δήμο Κισσάμου εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Βασίλειος Γλαμπεδάκης, ενώ τους συνεργαζόμενους με το πρόγραμμα, Δήμους Πλατανιά και Καντάνου-Σελίνου εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Καλαϊτζάκης Γ. και Φιωτοδημητράκης Ν. 

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Λουφαρδάκης (μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πλατανιά), ενώ ομιλίες έκαναν οι κκ. Βακάλης και Καραμπίνης (Γεν.Δ/νσηΑνάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπ.Περιβάλλοντος), ο Ερευνητής Δρ. Στέφανος Διαμαντής, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Γεωργίας, του ΜΑΙΧ και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαιών Ρουμάτων.

Αυτή ήταν η πρώτη, μιας σειράς ενημερωτικών συζητήσεων που έχουν προβλεφθεί και θα λάβουν χώρα σε όλους τους καστανοπαραγωγικούς δήμους του Νομού Χανίων (Κισσάμου, Πλατανιά, Καντάνου-Σελίνου). 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook