Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Λευκού Οίκου εξαιτίας ενός δημοσιεύματος των \”Τάιμς της Νέας Υόρκης\”, σύμφωνα με το οποίο ο Λευκός Οίκος, η CIA και το υπ. Αμυνας έχουν παραχωρήσει απόρρητες πληροφορίες σε διάσημη σκηνοθέτιδα και γνωστή εταιρεία παραγωγής ταινιών για να γυρίσουν ταινία για την επιχείρηση στο Αμπονταμπάντ του Πακιστάν που κατέληξε στη δολοφονία του αρχηγού της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, αναφέρει άρθρο στο ethnos.gr.

Σύμφωνα με το άρθρο της Μορίν Ντόουντ στους \”Τάιμς της Νέας Υόρκης\” της 6ης Αυγούστου, η Sony Pictures έχει ήδη αναλάβει την παραγωγή ταινίας και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η βραβευμένη με Οσκαρ Κάθριν Μπίνγκελοου, σκηνοθέτιδα του \”The Hurt Locker\”. Μάλιστα η Ντόουντ αναφέρει ότι η ταινία θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2012, δηλαδή κοντά στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά για το εάν στοχεύει στο να αυξήσει τα ποσοστά του προέδρου Ομπάμα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος Πίτερ Κινγκ, ζήτησε έρευνα για να διαπιστωθεί εάν όντως έχει επιτραπεί η πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς ως \”γελοιότητες\”.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε τη συνεργασία για την ταινία

\"Πάει

Αν και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, χαρακτήρισε γελοιότητες τους ισχυρισμούς των Ρεπουμπλικάνων και επαναβεβαίωσε ότι απόρρητες πληροφορίες δεν δίνονται σε κανέναν, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης των Πεζοναυτών, Ντέιβ Λάπαν, επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο Αμυνας συνεργάζεται με την Κάθριν Μπίγκελοου και τον σεναριογράφο, Μαρκ Μπόαλ, για μια ταινία με θέμα την επιχείρηση εναντίον του Μπιν Λάντεν τον περασμένο Μάιο.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η Μπίγκελοου και ο Μπόαλ ετοίμαζαν μια ταινία για τον Μπιν Λάντεν καιρό πριν από τη δολοφονία του ηγέτη της Αλ Κάιντα στην έπαυλη στο Αμπονταμπάντ από άνδρες της Ομάδας 6 των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τον Λάπαν, το υπουργείο Αμυνας παρέχει για την ταινία της Μπίγκελοου \”βοήθεια στην έρευνα για το σενάριο, κάτι που συμβαίνει συνήθως με διάσημους σκηνοθέτες\”. Προσέθεσε πάντως ότι \”δεν συζητιούνται απόρρητες πληροφορίες\”.

Από την πλευρά του Φιλ Στραμπ, που είναι επικεφαλής του γραφείου του Πενταγώνου που προσφέρει συμβουλές και βοηθάει σκηνοθέτες ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, βιντεοπαιχνιδιών και γενικότερα προϊόντων διασκέδασης και ψυχαγωγίας, ανέφερε σε δηλώσεις του για το θέμα πως: \”Τις περισσότερες φορές οι σκηνοθέτες που έρχονται σε επαφή μαζί μας ζητούν πρόσβαση στον εξοπλισμό μας, στο προσωπικό και στις εγκαταστάσεις μας. Οι τεχνικές συμβουλές είναι μια συμπληρωματική υπηρεσία αυτής της σχέσης\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook