Τα συλλυπητήρια μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών για τον θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού

Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

 «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αφήνει, ως κορυφαίος Πολιτικός Ηγέτης, ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του Τόπου μας. Στίγμα το οποίο συνθέτουν, μεταξύ άλλων, ιδίως η αφοσίωση στα Δημοκρατικά Ιδεώδη και στις αρχές της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας καθώς και η υπεράσπιση της Πατρίδας υπό όρους έμπρακτης συνέπειας και συναίνεσης.

   Αιωνία η μνήμη του».

Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Πρωτοεκλεγείς το 1946, υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας επί έξι δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός, ενώ με την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας συνελήφθη και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση από το εξωτερικό όπου μετέβη στη συνέχεια.
Ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε. Θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ιδιαίτερα στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη».

Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Με την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κλείνει ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους διαμορφωτές της νεότερης Ελλάδας. Υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας και κατά τη Μεταπολίτευση συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας.
Στην οικογένειά του, στους οικείους και στο κόμμα του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Φώφη Γεννηματά - Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Δημήτρης Κουτσούμπας ΓΓ ΚΚΕ

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, για την απώλεια του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Πάνος Καμμένος Πρόεδρος ΑΝΕΛ

Με ένα tweet και μια αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά αποχαιρέτισε ο Πάνος Καμένος τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν μεγάλο ηγέτη υπόδειγμα κοινοβουλευτικού άνδρα που ανατράπηκε από την προδοσία Σαμαρά. Καλό ταξίδι Πρόεδρε» έγραψε ο κ. Καμμένος.

Σταύρος Θεοδωράκης επικεφαλής "Ποτάμι"

Με μια ανάρτηση στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

"Καλό ταξίδι ψηλέ. Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά της ζωής και της Κρήτης. Τα συλλυπητήριά μου σε οικογένεια και φίλους" αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Βασίλης Λεβέντης Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κος Βασίλης Λεβέντης εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του παλαίμαχου της πολιτικής Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μία πολυτάραχη ζωή από την οποία δεν έλειπαν τα λάθη, ο εκλιπών σημάδεψε την εποχή του και είχε πολλούς και πιστούς φίλους, αλλά και πολλούς επικριτές. Εκφράζουμε στην οικογένεια του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Νίκος Νικολόπουλος Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ανεξάρτητος Βουλευτής

«Έφυγε ο τελευταίος των παραδοσιακών πολιτικών που σημάδεψαν παντοιοτρόπως την πολιτική ιστορία της χώρας τον περασμένο αιώνα. 
Η διαδρομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη επί 6 δεκαετίες στον κοινοβουλευτικό βίο του τόπου φανερώνει, αν μη τι άλλο, ότι ήταν μια ξεχωριστή πολιτική προσωπικότητα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα, το οποίο θα κριθεί ψύχραιμα- και αφού συντρέξει η αναγκαία προϋπόθεση της απόστασης του χρόνου- από τον ιστορικό του μέλλοντος.
Ο Μητσοτάκης της Εθνικής αντίστασης, των φιλελεύθερων ιδεών, της κοινοβουλευτικής συνέπειας και των διπλωματικών δεξιοτήτων ενέπνευσε ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού, το οποίο του εμπιστεύτηκε την πρωθυπουργία της χώρας, που απώλεσε άδοξα το 1993 εξ’ αιτίας του ρήγματος, το οποίο προκάλεσε στη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς.
Θα θυμόμαστε και θα τιμάμε την μνήμη του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της ΝΔ για το όποιο μέγεθος της προσφοράς του στον τόπο, κατά την μακρά και ταραχώδη διαδρομή του. 
Με νοσταλγία δε, θα θυμάμαι ότι το 1989 με επέλεξε για το ψηφοδέλτιο νίκης και τότε εξελέγην για πρώτη φορά βουλευτής της ΝΔ του 48% πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας. 
Στον Κυριάκο, στη Ντόρα και στην οικογένεια του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλληπητήρια».

Κώστας Καραμανλής Πρώην Πρωθυπουργός

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. 
Ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός. Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του για όσα προσέφερε στον Τόπο, κατά τη μακρά και πολυτάραχη διαδρομή του. Για τη συνέπειά του και την πίστη του στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. 
Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Αντώνης Σαμαράς Πρώην Πρωθυπουργός

«Ο τελευταίος μίας γενιάς Ελλήνων πολιτικών με μεγάλη ιστορική παρουσία έφυγε από τη ζωή. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση, πρωτοστάτησε στην εθνική συμφιλίωση και άφησε το αποτύπωμά του στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας.
Στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην Πρωθυπουργού, εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήρια μου».