Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ στα περιφερειακά νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας. Εως και την Παρασκευή απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ για την ίδια μέρα 24ωρη απεργία έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ.

Υπό κατάληψη παραμένει το υπουργείο Υγείας από τους γιατρούς οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αποσυρθεί, δήλωσε όμως ανοιχτός στο διάλογο και κάλεσε τους εκπροσώπους των γιατρών σε κοινή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Οι γιατροί αρνήθηκαν την πρόσκληση και πρόκειται να συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία του κλάδου.

Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, καθώς και από τα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Αυτό αποφάσισαν από κοινού ο υπουργός Υγείας και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, προκειμένου, όπως είπαν, να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς ιατρική περίθαλψη, εξαιτίας της απεργίας των ιατρών του Ιδρύματος.

Το μέτρο αυτό θα ισχύσει έως την εφαρμογή του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (ΕΟΠΥΥ), αρχές Ιουνίου και θα θεσμοθετηθεί με προσθήκη στο Νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία.

Το ΙΚΑ, είπε ο κ. Κουτρουμάνης, θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κατάλογο με τα ονόματα των συμβεβλημένων γιατρών που θα δεχτούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του. Όσο για την αμοιβή τους, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είπε ότι θα εισηγηθεί να είναι 10 με 15 ευρώ.

nooz.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook