Ο Δήμος Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Α.Π.Σ. Άνεμος, για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνουν αγώνα Τριάθλου (αθλημάτων κολύμβησης – ποδηλάτου- τρεξίματος) το «Chaniathlon 2017» την Κυριακή 4/6/17 στο Πάρκο Αγίων Αποστόλων.

H εκκίνηση θα δοθεί στις 8.00 π.μ. για την κατηγορία  των παιδιών και 8.30 για τον αγώνα των ενηλίκων και η ολοκλήρωση των εγγραφών θα γίνει στις 3/6/2017.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων σήμερα 2 Ιουνίου ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Χανίων κ. Νικόλαος Βλαζάκης ανέφερε χαρακτηριστικά “το τρίαθλο όπως και το δρομικό κίνημα αυξάνεται ραγδαία στην χώρα μας. Ο Δήμος Χανίων στηρίζει αγώνες μαζικού χαρακτήρα με στόχο να γίνουν θεσμός και να προσελκύουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερους αθλούμενους αλλά και ξένους συμμετέχοντες”.     Ο   Ο Κώστας Νικολαντωνάκης εθελοντής ναυαγωσώστης τόνισε: “η εθελοντική ομάδα ΕΝΑΜΟΧ-ΝΟΧ θα βρίσκεται κατά τη διάρκεια των αγώνων στη θάλασσα φροντίζοντας για την ασφάλεια του αγώνα.” 

Η Νάντια Συτζανάκη η οποία έχει φέτος τις καλύτερες επιδόσεις στην Ελλάδα ανέφερε: “στον αγώνα είναι προσκεκλημένοι πολύ δυνατοί αθλητές” ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και η ίδια θα λάβει μέρος στην sprint απόσταση, καθώς έχει προγραμματίσει το αγωνιστικό της πρόγραμμα πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα συμμετέχει στην Αμερική.

Η Αμάντα Λεμοντζόγλου προπονήτρια στο παιδικό τμήμα τριάθλου του Α.Π.Σ. Άνεμος, καλεί μικρούς και μεγάλους αθλητές να λάβουν μέρος είτε στα ατομικά αγωνίσματα είτε στα ομαδικά, καθότι η συμμετοχή σε ενα αγώνα τριάθλου αποτελεί μεγάλη εμπειρία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Chaniathlon 2017»

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ:
•    Ολυμπιακή: 1,5 κολύμπι, 40 ποδήλατο, 10 τρέξιμο
•    Sprint: 750 κολύμπι, 20 ποδήλατο, 5 τρέξιμο
•    Σκυτάλη: 1,5 κολύμπι, 40 ποδήλατο, 10 τρέξιμο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
•    Αντρών 
•    Γυναικών 
•    Α.Μ.Ε.Α
•    Σκυταλοδρομία
•    Παιδικό
Θα ακολουθήσει τελετή απονομών μετά τη λήξη των αγώνων.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθει με την πολύτιμη συνδρομή των: 1) ΕΝΑΜΟΧ-ΝΟΧ –Ocean Lifeguard, 2) Ιστιοπλοϊκού Όμιλου Χανίων, 3) Ερυθρού Σταυρού, 4) της Αστυνομικής Δν/σης Χανίων και το Τμήμα Τροχαίας, 5) του Λιμενικού Σώματος Χανίων, 6) του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Ναυαγασωστών, 7) της ΑΝΕΚ LINES BLUE STAR FERRIES και 8) του ΧΡΥΣΟΥ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ της εταιρείας MOBIAK