Ο 45χρονος δράστης αφού σκότωσε τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα αυτοκτόνησε - Είχε απολυθεί τον περασμένο Απρίλιο - Δεν φαίνεται να έχει σχέση με τρομοκρατική οργάνωση, ανακοίνωσε η αστυνομία

Ένας 45χρονος απολυμένος υπάλληλος είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης της πενταπλής δολοφονίας σε επιχείρηση στο Ορλάντο.

Όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της επαρχίας Όραντζ ο δράστης είχε απολυθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Τέσσερα από τα θύματα, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, σκοτώθηκαν επί τόπου ενώ το πέμπτο θύμα, ένας άνδρας, έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Αντίθετα επτά υπάλληλοι της εταιρείας που ήταν παρόντες την ώρα της επίθεσης του 45χρονου δεν υπέστησαν τον παραμικρό τραυματισμό.

Μετά την επίθεση ο δράστης, που ήταν οπλισμένος με ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι, αυτοκτόνησε με μια σφαίρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 45χρονος δεν φαίνεται να έχει σχέσεις με τρομοκρατική οργάνωση αλλά αντίθετα είχε «φάκελο» στην αστυνομία για χρήση ναρκωτικών και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Όπως ανακοινώθηκε, μάλιστα, πριν από τρία χρόνια είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα επεισόδιο ξυλοδαρμού συναδέλφου του αλλά τότε δεν είχαν ασκηθεί διώξεις σε βάρος του.

Στην περιοχή, σύμφωνα με το CNN, έχει μεταβεί και κλιμάκιο του FBI χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει ένδειξη για υπόθεση τρομοκρατίας.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν περίπου στις 8:00 (τοπική ώρα) σε βιομηχανική περιοχή. 

 

Πηγή: protothema.gr