Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για κατοχή και εμπορία χιλίων εξακοσίων εξήντα (1.660) συνολικά λαθραίων πακέτων τσιγάρων και εξακοσίων δώδεκα (612) συνολικά λαθραίων συσκευασιών καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, σε Ε.Δ.Χ. όχημα (ταξί) όπου επέβαινε ο ένας εκ των ανωτέρω συλληφθέντων, σε περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκαν χίλια τετρακόσια εβδομήντα (1.470) πακέτα τσιγάρα και πεντακόσιες ογδόντα έξι (586) συσκευασίες καπνού, καπνικά προϊόντα τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία όπου επρόκειτο να μεταφερθούν τα ως άνω καπνικά προϊόντα, με τη συνδρομή στελέχους του Τελωνείου Ηρακλείου καθώς και σκύλου ανίχνευσης καπνικών προϊόντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν ενενήντα (190) πακέτα τσιγάρα και είκοσι έξι (26) συσκευασίες καπνού, καπνικά προϊόντα τα οποία επίσης δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, πέντε (05) κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων τριάντα πέντε ευρώ (€435), καθώς και δύο (02) πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος, ενώ συνελήφθησαν επιπλέον δύο (02) αλλοδαποί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook