Ελευθέριος Βενιζέλος και Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα μεταξύ των θεμάτων στην Ιστορία - Οι βαθμοί δυσκολίας των θεμάτων και οι προτεινόμενες απαντήσεις.

Πρώτη ενημέρωση 10:40

Ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων, με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων να εξετάζονται σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στην Ιστορία, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών στη Φυσική, ενώ οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Την Τετάρτη οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στα Λατινικά, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών στη Χημεία, ενώ οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Ιστορία κατεύθυνσης

Σχόλιο απο το φροντιστήριο "Διαλεκτική" και την Στέλλα Αλυγιζάκη. Να σημειωθεί πως στις πηγές ζητήθηκαν κείμενα από δικό της βιβλίο για το ενωτικό κίνημα του 1908.  'Ετσι οι εξεταστές παραπέμπουν σε βιβλίο της Στέλλας Αλιγιζάκη, Η επαναστατική προκήρυξη της 22 Σεπτεμβρίου 1908.. (Αθήνα 1982)

"Α1. Οι όροι γενικά κατανοητοί. Η  Επιτροπή Ανταλλαγής Πληθυσμών αναφέρεται στη σύμαβαση της Λωζάνης . Μπορούσαν και να το διευκρίνίζουν.
Α2. Κατανοητή  και σαφής για σημαντικύς κατά την κοινή αντίληψη όρους.
Β1. Αναφέρεται σε δύσκολο κεφάλαιο, αλλά δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα η διατύπωση του ερωτήματος.
Β2. Η προτίμηση στην αγροτική αποκάτάσταση και στην προσφυγική εγκατάσταση στη Μακεδονία και Θράκη, Κλασικό SOS
Γ1. Το ενωτικό κίνημα του 1908. Θέματα που έχουν ξαναζητηθεί. Πολλά τα αποσπάσματα, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.   
Δ1. Κλασικό αγαπημένο των ιστορικών το θέμα της  Σύρου. Όμως το συνολικό ζήτημα έχει εδναιφέρον και περιλαμβάνει και πίνακα.

Συνολική κριτική : σοβαρά θέματα με αρκετό βαθμό δυσκολίας. Ασφαλώς για καλά διαβασμένους.

 Ευχαριστώ την εξεταστική επιτροπή για την επιλογή πηγών από ένα νεανικό δικό μου βιβλίο."

Δείτε τα θέματα της Ιστορίας κατεύθυνσης

Οι προτεινόμενες απαντήσεις

 

Α. Παπανδρέου 102, Χανιά

www.dialektiki.edu.gr

Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Σχόλιο απο τους συνεργάτες του φροντιστηρίου "Ορίζοντες"

"Φυσική: Θέματα χωρίς ασφάφειες, καλοδιατυπωμένα, στα πλαίσια του σχολικού βιβλίου χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Οι σωστά προετοιμασμένοι μαθητές δεν θα συναντήσουν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία."

Αν. εφαρμογών: τα θέματα είναι λίγο πιο δύσκολα από την περσινή χρονιά, καλύπτουν όλο το φάσμα της ύλης. Όμως, υπάρχουν αρκετές μονάδες που απευθύνονται στους μαθητές όλων των επιπέδων"

Τα θέματα στην Φυσική

Οι προτεινόμενες απαντήσεις για το μάθημα της Φυσικής

Τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών

Οι προτεινόμενες απαντήσεις για την Ανάπτυξη Εφαρμογών

Οι προτεινόμενες απαντήσεις για την Ανάπτυξη Εφαρμογών

Κατεχάκη 18 Ηράκλειο / Κονδυλάκη 38 / Παπαναστασίου 173, Ηράκλειο / Αρκαλοχώρι

www.horizontes.gr