Αυτή την εβδομάδα ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου επί τρεις συνεχόμενες ημέρες και οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση των κλιματιστικών για εξοικονόμηση της ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως λόγω του πυρηνικού δυστυχήματος στη Φουκουσίμα.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των 54 πυρηνικών αντιδραστήρων της Ιαπωνίας δεν λειτουργούν, πέντε μήνες μετά τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή των τελευταίων 25 χρόνων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Μόνο τηνΠέμπτη τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον καύσωνα: δύο αγρότες, ένας φύλακας και ένας οικοδόμος, γράφει η εφημερίδα Ασάχι.

Τουλάχιστον 900 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα υπερθερμίας, εκ των οποίων 20 σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο.

Μεταξύ των αρχών Ιουλίου και της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου το κύμα καύσωνα είχε ήδη προκαλέσει τον θάνατο 32 ανθρώπων ενώ ήταν αιτία να εισαχθούν στα νοσοκομεία τουλάχιστον 21.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τη αρμόδιας Υπηρεσίας για τις Πυρκαγιές και τις Φυσικές Καταστροφές.