Η πρόταση της ΝΟΔΕ Χανίων για την οδό που θα ήταν σώφρων να μετονομαστεί σε λεωφόρο “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΚΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ”

Την οδό Ακρωτηρίου προτείνει ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Χανίων, κ. Εμμανουήλ Κελαϊδής, να πάρει το όνομα του Κων/νου Μητσοτάκης προς τιμήν του θανόντα Χανιώτη πρώην Πρωθυπουργού.

Ένα από τα βασικά κριτήρια της πρότασης αυτής, όπως αναφέρεται στην επιστολή που εστάλλει στον Δήμαρχο Χανίων, είναι διότι η οδός αυτή περνά από το πατρικό του σπίτι, εκεί όπου γεννήθηκε, και καταλήγει στο ιστορικό Ακρωτήρι, όπου σήμερα είναι το σπίτι του αλλά και ο τάφος του.

Έτσι λοιπόν υπάρχει η πρόταση να μετονομαστεί από οδός “Ακρωτηρίου” σε λεωφόρο “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΚΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ”, δηλαδή από την οδό Ελευθ. Βενιζέλου, στα “μπάνια”, έως τον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων.

"Η ΝΟ.Δ.Ε Χανίων ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρός της κ. Εμμανουήλ Κελαϊδής με την από 06 Ιουνίου 2017 επιστολή του, προς τον Δήμαρχο Χανίων κ. Αναστάσιο Βάμβουκα και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Χανίων, έκανε πρόταση όπως ονομασθεί η οδός Ακρωτηρίου σε "Λεωφόρο Κωνσταντίνου Κυρ. Μητσοτάκη", για να τιμήσουμε τον Χανιώτη πρώην Πρωθυπουργό μας. 

Αγαπητέ Δήμαρχε και αγαπητοί Σύμβουλοι 

1.Εμείς οι Χανιώτες ωφείλομε να αφιερώσομε μία σημαντική / ιστορική οδό των Χανίων στον αεί-μνηστο Πρόεδρο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΚΟ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος.

2.Το ιστορικό έργο του, η μεγάλη συμβολή στην δημοκρατική λειτουργία των θεσμών μας, η προ-σφορά του στα αγαπημένα του Χανιά, αλλά κυρίως η εν ζωή δικαίωσή του για το έργο του ως Πρωθυπουργού της χώρας και των ιδεών και προτροπών του, έχει κριθεί, έχει δικαιωθεί, έχει ανα-γνωριστεί, έχει γίνει πλέον κτήμα όλων των Ελλήνων.

3.Αισθάνομαι λοιπόν ιερό καθήκον μου να σας κάνω κοινωνούς της ιδέας μου αυτής και να την θέ-σω υπό την κρίση σας και την έγκρισή σας, μετά από 40 χρόνια δίπλα τον Πρόεδρο, που με τίμησε με την εμπιστοσύνη και την φιλία του και που ως Πρωθυπουργός με είχε κοντά του ως σύμβουλο επί θεμάτων Αμύνης της Χώρας.

4.Η πρότασή μου εν τέλει είναι όπως η οδός που περνά από το πατρικό του σπίτι, εκεί όπου γεννή-θηκε, και καταλήγει στο ιστορικό Ακρωτήρι, όπου σήμερα είναι το σπίτι του αλλά και ο τάφος του, μετονομαστεί από οδός “Ακρωτηρίου” σε λεωφόρο “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΚΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ”, δηλαδή από την οδό Ελευθ. Βενιζέλου, στα “μπάνια”, έως τον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων."