Τον απείλησε – με το… γάντι – ανακοινώνοντας πως, αν το ξανακάνει, θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του – Ο Τραμπ έπεσε χαμηλά και το CNN χαμηλότερα, λένε οι χρήστες του Twitter

Σάλος στις ΗΠΑ μετά τη «στοχοποίηση» του χρήστη της πλατφόρμας “Reddit” που δημοσιοποίησε πρώτο το βίντεο που απεικονίζει τον Ντόναλντ Τραμπ να γρονθοκοπά επί 28 δευτερόλεπτα έναν τύπο στο κεφάλι του οποίου είχε το λογότυπο του CNN. 

Το CNN όχι μόνο εντόπισε τον χρήστη αλλά και τον απείλησε – με το… γάντι – ανακοινώνοντας πως, αν το ξανακάνει, θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Μετά τις απειλές του CNN, πρώτος άστραψε και βρόντηξε κατά του δικτύου  ο ιδρυτής του ενοχλητικού ιστότοπου “Wikileaks” Τζούλιαν Ασάνζ. «Όταν ο Τραμπ έπεσε χαμηλά, το CNN έπεσε χαμηλότερα», έγραψε ο Ασάνζ στο λογαριασμό του στο Twitte

Από την πλευρά της, η χρήστης Μπρίτανι Πέτιμπον διερωτάται ειρωνικά αν θα πρέπει να πάρει την άδεια του CNN σε περίπτωση που θέλει να ανεβάσει ένα πικάντικο κλιπάκι στο διαδίκτυο. «Κι αν δεν το κάνει, το CNN θα απειλήσει μέλη της οικογένειάς της;», ρωτάει.

Ο χρήστης Τζακ Πόσομπικ γράφει στο Twitter: «Την 4η Ιουλίου το CNN εντόπισε έναν Αμερικανό που άσκησε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης», ενώ ο χρήστης Κόμραντ Στάμπ υποστηρίζει: «Το CNN απειλεί Αμερικανούς για πολιτικούς σκοπούς».   

Σύμφωνα με το CNN, το βίντεο όπου ο Τραμπ ρίχνει «γροθιές» στο αμερικανικό δίκτυο, είναι δημιουργία ενός ρατσιστή και αντισημίτη χρήστη της πλατφόρμας Reddit, στην οποία είχε γράψει πρόσφατα πως όταν βρίσκεται στο Παρίσι κουβαλάει πάντα μαζί του ένα μαχαίρι σε περίπτωση που χρειαστεί να εξουδετερώσει κάποιον μουσουλμάνο. 

Ο χρήστης, σύμφωνα με την έρευνα του CNN, φέρεται να έχει ιστορικό με συμμετοχή σε ρατσιστικές, ισλαμοφοβικές και ομοφοβικές συζητήσεις. Κι όταν το αμερικανικό δίκτυο “στοχοποίησε” τον χρήστη, αυτός ζήτησε συγγνώμη επισημαίνοντας ότι δεν υποστηρίζει τη βία κατά του Τύπου. 

«Η συγγνώμη ήρθε μετά την ταυτοποίησή του από το CNN», σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο. Tα στοιχεία της ταυτότητας του χρήστη είναι στα «χέρια» του CNN. 

Προχθές, μάλιστα, το CNN επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον χρήστη του Reddit μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και τηλεφώνου. Καμία απάντηση. Χτες, ο χρήστης δημοσίευσε τη συγγνώμη του… 

«Πρώτα απ ‘όλα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τα μέλη της κοινότητας “Reddit”. Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγγνώμη για τις θέσεις μου που ελήφθησαν ως ρατσιστικές, φανατικές και αντισημιτικές. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση τέτοιος άνθρωπος, αγαπώ και αποδέχομαι ανθρώπους όλων των κοινωνικών ομάδων”…Ήταν μια φάρσα, τίποτα περισσότερο». 

 

protothema.gr

 

Το CNN, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι η συγνώμη του χρήστη θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για άλλους να μην κάνουν το ίδιο.

«Το CNN διατηρεί το δικαίωμα να δημοσιεύσει την ταυτότητά του σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής», επεσήμανε το αμερικανικό δίκτυο.    

Το επίμαχο βίντεο

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook