Στα  πλαίσια της σημερινής κλαδικής απεργίας στο εμπόριο,  η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στα δικαστήρια, "με τη συμμετοχή αυτοαπασχολούμενων από την ΠΑΣΕΒΕ, συλλόγων γυναικών της ΟΓΕ και εργαζομένων από άλλους κλάδους που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αίτημα όλων των εμποροϋπαλλήλων για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!"

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "από νωρίς απεργιακές περιφρουρήσεις βρέθηκαν στις εισόδους καταστημάτων μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε μονοπωλιακούς ομίλους και κυβέρνηση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η πάλη μας για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ δε σταματάει εδώ. Δίνουμε τη μάχη σε κάθε εργασιακό χώρο και ιδιαίτερα στους μεγάλους να στηθούν επιτροπές του σωματείου. Να αντιπαλέψουμε τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων για δουλειά από ''ήλιο σε ήλιο''. Να δυναμώσει η συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους που εξαθλιώνονται απ' την ίδια πολιτική. Η οργάνωση στο σωματείο είναι η δύναμη όλων των εργαζομένων!  "