Μόλις μισή ώρα από τα Χανιά, καλό φαγητό, εκπληκτική θέα στη θάλασσα και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα… Όλα όσα ζητάς για μια όμορφη καλοκαιρινή απόδραση, θα τα βρεις στο KOUZOU MAMA.

Ναι η κρητική κουζίνα, έχει γίνει τάση τα τελευταία χρόνια…

Λίγο η στροφή στο παραδοσιακό, λίγο η αναζήτηση νέων γεύσεων και τοπικών προϊόντων και φυσικά η σπουδαία διατροφική της αξία, μετέτρεψαν την «απλή» κρητική κουζίνα, στον παράδεισο του chef.

Σταμναγκάθι, απάκι, σύγλινο, μυζήθρα, γραβιέρα, ξυνόχοντρος είναι μόνο μερικά από τα υλικά που θα βρείτε ακόμα και στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και στο εξωτερικό!

Πλέον η κρητική κουζίνα εξελίσσετε διαρκώς, κάτι που έχουν αντιληφθεί στο εστιατόριο Kouzou Mama στην Κίσσαμο.

Συνταγές εμπνευσμένες από την κουζουλάδα της μαμάς…

Ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν 3 χρόνια, με μια διαφορετική φιλοσοφία…

Εμπνευσμένοι από … «την κουζουλάδα της μαμάς», που με τα πιο απλά και αγνά υλικά μπαίνει στην κουζίνα και ετοιμάζει ”μικρά θαύματα”, το KOUZOU MAMA δημιουργήθηκε για να “προκαλέσει” το γευστικό μας ένστικτο.

Η κουζίνα του εστιατορίου, είναι κατά βάση κρητική, όχι όμως αυτή που έχουμε συνηθίσει… Η καινοτομία του KOUZOU MAMA βασίζεται στο εξής σκεπτικό: αγαπημένες συνταγές της κρητικιάς μαμάς, εμπνευσμένες από μια πιο μοντέρνα οπτική.

Παραδοσιακές κρητικές συνταγές, συνδυασμένες με εκλεπτυσμένα υλικά που απογειώνουν κάθε πιάτο. Αντιθέσεις γεύσεων, παντρεύονται μεταξύ τους και δένουν αρμονικά στον ουρανίσκο.

Είναι εκπληκτικό, πως ένα απλό-καθημερινό πιάτο, μπορεί να εντυπωσιάσει, αρκεί φυσικά να έχει έμπνευση ο chef…

Και μιλώντας για chef, αναφερόμαστε στο γνωστό chef Βασίλη Πατσή, ο οποίος επιμελήθηκε το μενού του KOUZOU MAMA, με ιδιαίτερη φροντίδα και απ’ ότι φαίνεται πέτυχε το στόχο του.

Το KOUZOU MAMA, ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, όχι μόνο από τους ντόπιους Χανιώτες, αλλά και από πλήθος ξένων επισκεπτών που δηλώνουν έκπληκτοι από την κρητική κουζίνα.

Φέτα με κρούστα ντάκου και μαρμελάδα ντομάτας, σαλάτα μοντέρνα Χανιώτισσα, καλαμαράκια με σάλτσα ταραμά, μοσχαράκι ραγού με κρητικά τυριά, λαχανικά, μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας, σκιουφιχτά με σφακιανό γιαχνί ψημένο με στάκα, πανακότα με καραμέλα ελληνικού καφέ και σπιτική πραλίνα καρυδιού, κρητικό τσιζ κέικ με παξιμάδι μπισκότο και ανθότυρο, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που σε κάνουν να ανυπομονείς να τα δοκιμάσεις.

Βέβαια και το στήσιμο των πιάτων ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Πιάτα όμορφα στημένα, άλλοτε με gourme πινελιές και άλλοτε εντυπωσιακά μέσα από την απλότητα τους.

Να χορτάσει και το στομάχι, αλλά και το μάτι…

Εδώ απολαμβάνετε κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας, αυθεντικές γεύσεις, με επιλεγμένες πρώτες ύλες από ολόκληρη την Κρήτη!

Φαγητό δίπλα στο κύμα, σαν παλιά ελληνική ταινία

Εκτός από την κουζίνα του, το Εστιατόριο KOUZOU MAMA, έχει άλλο ένα δυνατό σημείο. Είναι η θέση του, πάνω στο κύμα, στην καρδιά της όμορφης παραλίας του Τελωνείου και με θέα το απέραντο γαλάζιο του κόλπου της Κισσάμου. 

Σκηνικό βγαλμένο σαν από παλιά ελληνική ταινία.  Vintage ύφος, με όμορφες διακοσμητικές λεπτομέρειες που σε παραπέμπουν στη δεκαετία του 60, φέρνοντας στο νου, εικόνες από Ζορμπά… Απλότητα και αρμονία, σε όλο τους το μεγαλείο!

Και κάπου εκεί, το εντυπωσιακό σκηνικό άλλα τραπεζάκια, ανάμεσα στους τοίχους ενός παλιού μισογκρεμισμένου οικήματος, που τα βραδάκια μετατρέπεται σ’ ένα μοναδικό και ρομαντικό σκηνικό.

Καλό φαγητό, εξαιρετική θέα, τι άλλο να ζητήσεις;

KOUZOU MAMA
Παραλία Τελωνείου, Κίσαμος Χανίων
Τηλ.: 28220 22100

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook