Ταχύπλοο που μετέφερε για αναψυχή τουρίστες έπεσε σε βράχια με σφοδρότητα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο μιας γυναίκας και τον σοβαρό τραυματισμό επιβαινόντων

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για οικογένεια Κινέζων τουριστών που επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος αναψυχής στην περιοχή Λουτρά της Αφροδίτης, μαζί με 32χρονη φίλη τους, κάτοικο Κύπρου από την Κίνα.

Σύμφωνα με μαρτυρία χειριστή διερχόμενου σκάφους γύρω στις 19:20 απόψε, το ταχύπλοο φέρεται να προσέκρουσε σε βράχους με αποτέλεσμα να βουλιάξει.

Από την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων ως προς την ταυτότητα των επιβατών του σκάφους προέκυψε ότι στο μοιραίο ταχύπλοο επέβαιναν επίσης και τα τέσσερα μέλη οικογένειας τουριστών από την Κίνα που είχαν φιλική σχέση με την άτυχη 32χρονη.

Πρόκειται για τους γονείς και δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 10 και 11 ετών αντιστοίχως. Το αγόρι και η μητέρα τραυματίσθηκαν ελαφρότερα και κρατούνται για νοσηλεία εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Πάφου.

Αντιθέτως, το κοριτσάκι, ο πατέρας όπως και ο Ελληνοκύπριος χειριστής του ταχύπλοου μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους.

Οι έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών συνεχίζονται, προκειμένου να διασαφηνισθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το μοιραίο ατύχημα στην περιοχή Φοντάνα Αμορόζα του Ακάμα, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες την ώρα της σύγκρουσης του σκάφους στα βράχια.

Το ατύχημα αντιλήφθηκε χειριστής άλλου διερχόμενου τουριστικού σκάφους που είδε το μοιραίο ταχύπλοο πάνω σε βράχια και αντιλήφθηκε τους επιβάτες τραυματίες.

Και οι έξι επιβαίνοντες στο σκάφος μεταφέρθηκαν με άκατο της Λιμενικής και άλλα παραπλέοντα σκάφη στο αλιευτικό καταφύγιο στο Λατσί, όπου είχαν ήδη συγκεντρωθεί ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Πόλης, καθώς και άλλοι λειτουργοί αρμόδιων υπηρεσιών για παροχή βοήθειας.

Το ιατρικό προσωπικό διαπίστωσε ότι η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή, ενώ άλλα πέντε άτομα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πόλης αρχικά και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πάφου.

Οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι ο Ελληνοκύπριος χειριστής του σκάφος, το κοριτσάκι και ο Κινέζος πατέρας του ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Οι έρευνες για τα αίτια και τις συνθήκες που προκάλεσαν το τραγικό ατύχημα συνεχίζονται.

 

 philenews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook