Σε δεύτερο βαθμό ο ΟΦΗ μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League και μπορεί πλέον να κάνει μεταγραφές χωρίς περιορισμούς.

Αντίθετα αρνητική εξέλιξη είχε το θέμα αυτό για τον Κισσαμικό, που δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια και συγκαταλέγεται στις 8 ομάδες που θα έχουν περιορισμούς εν όψει της νέας σεζόν. Από τη χανιώτικη ομάδα εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για την υπόθεση της αδειοδότησης και αναμένεται πλέον η επίσημη αντίδραση για τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν.

Μαζί με τον ΟΦΗ άδεια σε δεύτερο βαθμό εξασφάλισαν και οι Άρης, Σπάρτη και Αιγινιακός.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Β' Εθνικής Κατηγορίας (Football League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Δεν χορηγεί άδεια στις εγχώριες διοργανώσεις της Α' Εθνικής κατηγορίας (Super League) για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 στην ΠΑΕ:
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Χορηγεί άδεια στις εγχώριες διοργανώσεις της Β' Εθνικής κατηγορίας (Football League) για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 στις ΠΑΕ:
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΡΤΗ ΠΑΕ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΑΡΗΣ ΠΑΕ
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΕ
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΑΕ

Δεν χορηγεί άδεια στις εγχώριες διοργανώσεις της Β' Εθνικής κατηγορίας (Football League) για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 στις ΠΑΕ:
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 1931 
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΕ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ