Το βραβευμένο έργο της στο Μουσείο Μπενάκη

Η Κατερίνα Δερμιτζάκη του Ιωάννη με καταγωγή από τον Πλατανιά Χανίων , νέα δικηγόρος στο επάγγελμα συμμετείχε στο Athens Photo Marathon που διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας  και κατάφερε μέσα από 2.000 πανελλήνιες συμμετοχές να αναδειχθεί νικήτρια .

Με κοινό παρονομαστή τη φωτογραφία και όχημα τη φωτογραφική τους μηχανή, οι συμμετέχοντες έιχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σ’ έναν «μαραθώνιο», προσεγγίζοντας μέσα από τη δική τους οπτική, σε διάστημα έξι ωρών, τέσσερα θέματα, με επίκεντρο την πόλη. Πολλοί σημαντικοί φωτογράφοι της χώρας μας αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή.

Μετά τη σημαντική της αυτή διάκριση, κέρδισε επάξια τη συμμετοχή της στην έκθεση του Athens Photo Festival 2017, τη μεγάλη γιορτή της φωτογραφίας στην Ελλάδα. Η έκθεση του Athens Photo Festival 2017 αναπτύσσεται στους δύο ορόφους του Μουσείου Μπενάκη και αρθρώνεται μέσα από αυτοτελείς ενότητες που διασταυρώνουν φωτογραφικά έργα σύγχρονων δημιουργών, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικά βιβλία.

Στην έκθεση αυτή συμμετέχουν 85 καλλιτέχνες από 30 χώρες, ανάμεσά τους  και η δική μας βραβευμένη πλεον Χανιώτισσα και νέα δικηγόρος, Κατερίνα Δερμιτζάκη.

Mε εμφανή προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, το Φεστιβάλ επικεντρώνεται με διάθεση διερευνητική και κριτική σε κρίσιμα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας. Διαρκώς αναστοχαστικό ως προς το ρόλο του στη σημερινή εποχή, εστιάζει στο μέλλον, αναδεικνύοντας καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες αναζητήσεις και πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία και την τέχνη του βίντεο. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 30 Ιουλίου 2017.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook