Χιλιάδες κατασχετήριες προειδοποιήσεις έχουν σταλθεί από το ΚΕΑΟ Ηρακλείου σε επαγγελματοβιοτέχνες, με ρυθμό εκατοντάδων κάθε μέρα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΕΒΕ, κάτι που επιβεβαίωσε ο Διευθυντής του ΚΕΑΟ Ηρακλείου, στην αντιπροσωπεία συνδικαλιστών.

"Αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε ο διευθυντής του ΚΕΑΟ Ηρακλείου, στην αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από διαφόρους κλάδους που πήραν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στην οποία καλούσε η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ την Τετάρτη 26 Ιουλίου, και συμμετείχε το σωματείο επιπλοξυλουργών, αλλά και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, για να καταγγέλλει την Κυβερνητική πολιτική που οδηγεί στο λουκέτο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες, αλλά και την «προετοιμασία» για την εφαρμογή του μέτρου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον μαζικά από τον επόμενο μήνα, σε βάρος φτωχών βιοπαλαιστών, αυτοαπασχολούμενων και μικροαγροτών, με μόνο κριτήριο τα χρέη τους, ανεξάρτητα του ύψους, εάν δεν έχουν ενταχτεί σε διακανονισμό, που έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι εγκαταλείπουν, κάτω από το βάρος των καθημερινών τους υποχρεώσεων. 

Για μια ακόμη φορά -έχουν γίνει 4 παραστάσεις συνολικά στην διεύθυνση του ΚΕΑΟ Ηρακλείου από την ΠΑΣΕΒΕ, επαγγελματικούς και αγροτικούς συλλόγους- απαντήσεις δε δόθηκαν, αλλά ακούστηκε από το διευθυντή της υπηρεσίας αυτής το στερεότυπο «εγώ μεταφέρω τα αιτήματα, αλλά απάντηση δεν μου στέλνουν, άρα δεν μπορώ να σας απαντήσω σε κανένα από αυτά». 

Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν την σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία, συνεχίζοντας τη βρώμικη δουλειά των προηγούμενων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγεί χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες στο λουκέτο, που ξεκληρίζει την μικρομεσαία αγροτιά για χάρη των μονοπωλιακών συμφερόντων. Απαίτησαν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, εκφράζοντας τη θέληση χιλιάδων συναδέλφων τους, ζητώντας: 

  • 1. Αφορολόγητο όριο 20.000 € και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί. 
  • 2. Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% για τις προσωπικές εταιρείες από το πρώτο ευρώ. 
  • 3. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%. 
  • 4. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €. 
  • 5. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία. 
  • 6. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, στην εκπαίδευση, στην Υγεία και τα οικιακά τιμολόγια Ενέργειας, Ύδρευσης και Τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. 
  • 7. Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 € και αύξησή τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις. 
  • 8. Κατάργηση του ΚΕΑΟ, να σταματήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις. 

Νέο αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε για το κοντινό μέλλον, προκειμένου να οργανωθεί ακόμη πιο πλατιά, πιο μαζικά η αντίσταση των μικρών ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, στο ξεκλήρισμα που Κυβέρνηση, ΕΕ και μονοπώλια επιδιώκουν, προκειμένου η «ανάπτυξη» που διαλαλούν να μην βρει κανένα εμπόδιο στο δρόμο της, για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 

Την συμπαράσταση του εκ μέρους των εργαζομένων της υπηρεσίας εξέφρασε ο πρόεδρος του σωματείου που ήταν παρών στην συνάντηση. Η κοινή δράση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης είναι προϋπόθεση για να υπάρξει, μια ισχυρή λαϊκή αντεπίθεση που θα αμφισβητήσει συνολικά τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και πολιτικές προς όφελος των μονοπωλίων και σε βάρος του λαού.  "