Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας Ηρακλείου - Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η υπόθεση

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το δημοσίευμα που μιλά για επικείμενο χτύπημα του εγκέλαδου στην Κρήτη διέταξε σήμερα ο εισαγγελέας Ηρακλείου κ. Θανάσης Γαλήνας.

Την προκαταρκτική εξέταση θα αναλάβει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία αναμένεται να αναζητήσει την ταυτότητα του διαχειριστή της σελίδας στην οποία δημοσιεύτηκε το θέμα.

Στο πλαίσιο της εξέτασης θα κληθεί να καταθέσει και ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, το όνομα του οποίο χρησιμοποιήθηκε στο κακόγουστο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λέκκας διέψευσε άμεσα το δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται λόγος για δήθεν μελέτη του ίδιου σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμόλόγο.

Ο καθηγητής επανέλαβεότι δεν είναι δυνατή η έγκαιρη και αξιόπιστη πρόβλεψη σεισμών και ότι οι τεκτονικές δομές στην Ελλάδα δε δίνουν τέτοια μεγέθη, καλώντας ταυτόχρονα όσους χρησιμοποιούν το internet ως μέσο ενημέρωσης, να διαβάζουν προσεκτικά και να αξιολογούν την εκάστοτε πηγή.