Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης. Εργαλείο Ανάπτυξης – Σήματα Κρήτη, Κρητική κουζίνα, Κρητικό μπακάλικο» οργανώνει η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης στην Ασή Γωνιά Χανίων το Σάββατο 5 Αυγούστου στις 18.30 στην περιοχή «ποτιστήρι». 

Η ημερίδα είναι ανοικτή στους φορείς, παραγωγούς, επαγγελματίες, ξενοδόχους, αγρότες, κτηνοτρόφους, στελέχη του κλάδου των τροφίμων, εστίασης και εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα σ΄ όλη την Κρήτη η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Το πρόγραμμα της ενημερωτικής ημερίδας στην Ασή Γωνιά σύμφωνα με την πρόσκληση του προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Τάσου Κουρουπάκη, έχει ως εξής:   

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Σάββατο 05 Αυγούστου 2017 & ώρα: 18:30
18:00 – 18:30  Προσέλευση - Έναρξη
18:30 – 19:00  Χαιρετισμοί
19:00 – 19:15 «H διαδικασία πιστοποίησης των προϊόντων με το σήμα «κρήτη» - Δρ Αλέξανδρος Στεφανάκης, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, Παραρτήματος Κρήτης & Αντιπρόεδρος ΔΣ Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης
19:15 – 19:25 «Σήμα «κρητική κουζίνα», η γαστρονομική κουλτούρα της Κρήτης σε ένα Πρότυπο» - Ηρώ Σταυρακάκη,  Αγροδιατροφική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης 
19:25 – 19:35  Παρουσίαση του προγράμματος «The European Food- Masters – Taste  the Authentic» από την Ανάδοχο εταιρεία ΕΤΑΜ
19:35 – 19:50 «Εξαγωγές Κρητικών αγροτικών προϊόντων στην Αμερική. Προοπτικές –  Απαιτήσεις – Προδιαγραφές» Κώστας Μάστορας, Πρόεδρος TITAN FOODS NY 
 19:50 - 20:15  Ερωτήσεις – Συζήτηση - Κλείσιμο ημερίδας

Συντονιστής εκδήλωσης: Μανώλης Κουρουπάκης, Οικονομικός Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού HELLAS FM, της Νέας Υόρκης