Οι τρόποι με τους οποίους ένας παραγωγός ή επιχειρηματίας της Κρήτης μπορεί να προωθήσει το προϊόν που παράγει ή την υπηρεσία που προσφέρει, αναδεικνύοντας τον κρητικό χαρακτήρα της δραστηριότητάς του, παρουσιάστηκαν σήμερα με ενημερωτική ημερίδα στην Ασή Γωνιά.

Στην ημερίδα που διοργάνωσε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, έγινε ενημέρωση για το πώς τα σήματα “Κρήτη” “Κρητική Κουζίνα” και “Κρητικό Μπακάλικο” μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης των φορέων, παραγωγών, επαγγελματιών, ξενοδόχων, αγροτών, κτηνοτρόφων, και στελεχών του κλάδου των τροφίμων, εστίασης.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών υπογραμμίστηκε η σημασία της πιστοποίησης των προϊόντων με το σήμα “Κρήτη” ως σφραγίδα ποιότητας για τον καταναλωτή αλλά και της απόκτησης σήματος “Κρητικής Κουζίνας” για τις επιχειρήσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Φυσικά από τη ενημέρωση για την προώθηση των ντόπιων προϊόντων δεν θα μπορούσε να λείπει η παρουσίαση των προσπαθειών και δυνατοτήτων εξαγωγής των κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αμερική, με ιδιαίτερη αναφορά στις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

 
 
 
 
 
 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης  παρουσιάστηκε κει το πρόγραμμα «The European Food- Masters – Taste the Authentic»

 
 
 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook