Με το πλοίο της γραμμής έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στα Χανιά,  δέκα οικογένειες προσφύγων, σύμφωνα με το πρόγραμμα φιλοξενίας που εφαρμόζεται για την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, οι πρόσφυγες με λεωφορείο μεταφέρθηκαν σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου προκειμένου να μείνουν σε διαμερίσματα που έχουν νοικιαστεί για τον σκοπό αυτό.

Όμως, όταν είδαν τους χώρους, αρνήθηκαν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να μείνουν γιατί είναι εκτός προδιαγραφών και εκτός αστικού ιστού.

Σε επικοινωνία που είχε το Flashnews.gr με τον Διευθυντή στα Χανιά της Σύμπραξης Φορέων Χανίων, Ηρακλή Δρακάκη, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν ευσταθούν οι πληροφορίες αυτές, δεν δέχτηκε να απαντήσει.

Μετά από επιμονή μας, αρκέστηκε να πει ότι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν στον Δραπανιά, πρόσφυγες. Σε ερώτησή μας για το αν υπήρχε πρόβλημα, επανέλαβε την απάντηση “Κανένα σχόλιο”.

Να σημειωθεί πως αρμόδια για το πρόγραμμα στα Χανιά είναι η «Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση» η οποία συνεργάζεται με την «Αναπτυξιακή Ηρακλείου» που έχει την ευθύνη του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων για ολόκληρη την Κρήτη σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Όπως είχε γίνει γνωστό στο νομό Χανίων πρόκειται να φιλοξενηθούν συνολικά 150 πρόσφυγες σε 25 ενοικιαζόμενα σπίτια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook