Στο Σοκαρά έγιναν 27 εκτελέσεις ανδρών, κατοίκων του χωριού, στη θέση Σπηλιάρα, στις 17 Αυγούστου του 1944.

Στις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης των 27 Εκτελεσθέντων Κατοίκων, του χωριού Σοκαρά, του Δήμου Γόρτυνας, από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, συμμετείχε  την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017, ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς.

Στο Σοκαρά έγιναν 27 εκτελέσεις ανδρών, κατοίκων του χωριού, στη θέση Σπηλιάρα, στις 17 Αυγούστου του 1944.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» απότισε φόρο τιμής στους ήρωες του Σοκαρά, καταθέτοντας στεφάνι και μετά το πέρας των εκδηλώσεων δήλωσε:  

«Ο Σοκαράς είναι  ένα ακόμη χωριό, του νησιού των γενναίων, που πλήρωσε ακριβά τον αγώνα για τη λευτεριά. Οι θυσίες των ηρώων και  των μαρτύρων πρέπει να αναγνωρίζονται και να διδάσκονται και προπαντός δεν δικαιούμαστε να τις λησμονούμε.

 Δεν ξεχνούμε τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, που προκάλεσαν το ολοκαύτωμα του Σοκαρά.

Χρέος όλων μας είναι να θυμόμαστε αυτούς τους νεκρούς, που σφαγιάστηκαν χωρίς κανένα έλεος από τους κατακτητές. Ευθύνη μας, όμως, παράλληλα είναι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τη δικαίωση τους. Καθήκον μας είναι να προστατεύσουμε τη χώρα μας από σύγχρονους κατακτητές. Ηθική και εθνική υποχρέωσή μας είναι να ελευθερώσουμε τη χώρα από την τρόικα και τους δανειστές αλλά και να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις, ένα ζήτημα που σήμερα και με την ανάλογη διεκδίκηση της Πολωνικής Κυβέρνησης γίνεται περισσότερο επίκαιρο και επιτακτικό όσο ποτέ.

Τον Νοέμβριο 2016 διοργάνωσα στον ιστότοπο notismarias.gr διαδικτυακή ψηφοφορία, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση να εγγράψει επιτέλους τις γερμανικές αποζημιώσεις στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Η διαδικτυακή αυτή ψηφοφορία, παραμένει ενεργή και σας καλώ όλους να συμμετάσχετε σε αυτή.

Εθνική, πολιτική και ηθική δέσμευση του Κόμματος μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την δικαίωση. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, σε μας, στους προγόνους μας, στους νεκρούς μας…»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook