Σήμερα οι εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, τον Σεπτέμβριο στα Χανιά

Η επέτειος της συμπλήρωσης δέκα ετών από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, θα εορταστεί στο Ηράκλειο σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου, με ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Μάλιστα οι σημερινές εκδηλώσεις συμπίπτουν με την ονομαστική εορτή Αρχιεπισκόπου, ενώ στα Χανιά ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.

Στους επετειακούς αυτούς εορτασμούς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, θα εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Στις 8.30 το πρωί θα τελεστεί Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό
Ναό του Αγιου Μηνά για την ονομαστική εορτή του Αρχιεπισκόπου.

Στις 7.30 το απόγευμα θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου επετειακή τιμητική εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει βυζαντινούς ύμνους, τραγούδια, φωτογραφικό υλικό και ομιλιτικές αναφορές στην αρχιεπισκοπική διακονία και τη δεκαετή πορεία του τιμώμενου.

Η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της προσκαλεί τον ιερό κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες και τους πιστούς να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή και ευχαριστία προς τον τιμώμενο πρωθιεράρχη, ο οποίος όπως αναφέρεται “αφοσιωμένα και υποδειγματικά αναλίσκεται καθημερινώς για το καλό της Εκκλησίας της Κρήτης και των ευλογημένων ανθρώπων της”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook