Ψυχικά διαταραγμένος άνδρας, από τη Βόρεια Ιρλανδία, που είχε καταφέρει σοβαρό πλήγμα (με μαχαίρι) στον λαιμό συνάδελφού του, δίδαξε γερμανικά σε γαλλικό δευτεροβάθμιο σχολείο στο Ντιν-λε-Μπεν για έναν μήνα πριν να φανερωθεί, εκεί, η κατάσταση της υγείας του.

Πρόκειται για τον 26χρονον Λιούις Αλεξάντερ Μοχίνι, ο οποίος τον Νοέμβριο απέδρασε από ένα ψυχιατρείο, όπου είχε εγκλειστεί με προοπτική μακρόχρονη παραμονή, με τη διάγνωση \”επικίνδυνος σχιζοφρενής\”.

Στον μήνα, φανερώθηκαν πολλά από τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας στους υπεύθυνους του σχολείου, που τότε ερεύνησαν καλύτερα και ενημερώθηκαν για τον νέο καθηγητή των Γερμανικών από τις βορειοϊρλανδικές αρχές.

Ωστόσο, από τους μαθητές κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ.

Οι υπεύθυνοι δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι και όλα τα τυπικά προσόντα διέθετε ο ψυχασθενής, αλλά και \”ήταν πολύ καλός\”, όταν έδωσε την προφορική συνέντευξή του, που προηγήθηκε της πρόσληψής του, γενικώς δε \”ετηρήθησαν τα προαπαιτούμενα σε όλη τη Γαλλία\”. Πρόσθεσαν, τέλος, ότι ακόμα και \”το ποινικό μητρώο\” του νέου καθηγητή, αν και καθυστέρησε, \”ήταν ανεπίληπτο\”.

Ωστόσο, ο Μοχίνι φέρεται να είχε την ψευδαίσθηση ότι ανήκε στην βρετανική υπηρεσία αντικατασκοπείας MI5 κι ορισμένες φορές φορούσε γάντια για να μην αφήνει αποτυπώματα. Η παράξενη συμπεριφορά του προβλημάτισε τη διεύθυνση του σχολείου που ήρθε σε επαφή με την αστυνομία και εκείνη με τη σειρά της με τις βορειοϊρλανδικές αρχές.

Ο Μοχίνι εγκλείστηκε σε ψυχιατρική κλινική στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook