Τη στιγμή της διάσωσης των 205 επιβατών του Blue Star Patmos, που προσάραξε ανοιχτά της Ίου τα ξημερώματα της Τετάρτης κατέγραψε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1.

Παράλληλα καταγράφονται οι μαρτυρίες των επιβατών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με πλωτά μέσα στους προορισμούς τους δίχως να διατρέχουν κίνδυνο ή να έχουν υποστεί κάποιο τραυματισμό. 

Πάντως στο εσωτερικό του πλοίου παραμένουν 12 φορτηγά αλλά και 16 ΙΧ.

Το Blue Star Patmos είναι ένα ολοκαίνουργιο πλοίο που κατασκευάστηκε το 2012 στα ναυπηγεία της Daewoo έχει μήκος 145 μέτρα και πλάτος 23,2. Έχει 90 καμπίνες και μπορεί να μεταφέρει 2.000 επιβάτες.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε η εταιρεία.

Όπως τονίζει:

«Η BLUE STAR FERRIES ενημερώνει ότι η κατάσταση του πλοίου της BLUE STAR PATMOS το οποίο σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Εταιρείας προσάραξε σε αβαθή κατά την είσοδό του στο λιμένα της Ίου την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017, παραμένει σταθερή.

Όπως η Εταιρεία ενημέρωσε οι επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο, όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Ίου και έχουν όλοι προωθηθεί από εχθές στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Επί του παρόντος η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης της κατάστασης, με στόχο την ασφαλή και κατά το δυνατόν συντομότερη αποκόλληση του πλοίου από τα αβαθή.

Τα δρομολόγια του BLUE STAR PATMOS εκτελούνται από το BLUE STAR NAXOS μετά από τροποποίηση δρομολογίων της εταιρείας»