Στο συνεδριακό χώρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2017, το «10th European Conference on Marine Natural Products».

Το Συνέδριο αυτό, του οποίου η θεματολογία είναι η Χημεία, η Βιολογία, η Οικολογία και η αξιοποίηση των θαλάσσιων οργανισμών και των συστατικών τους, με σκοπό την ανάπτυξη νέων φαρμάκων, διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις. Η σειρά αυτών των Συνεδρίων ξεκίνησε από την Ελλάδα (Αθήνα 1997) και έπειτα από 20 χρόνια και αφού έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε άλλες 8 Χώρες, επιστρέφει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου προέρχεται από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το παρόν Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της «Ευρωπαϊκής Φυτοχημικής Εταιρείας». Η αδιάκοπη διεξαγωγή αυτών των Συνεδρίων έχει ως σκοπό να προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους Ευρωπαίους Επιστήμονες να παρουσιάσουν το έργο τους, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά διακεκριμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο. 

Στο καλωσόρισμά του προς τους συνέδρους, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, τόνισε τη σημασία του σεβασμού στο περιβάλλον, σύμφωνα και με τα βιβλικά κείμενα, καθώς εκτός των τόσων άλλων απαραίτητων στοιχείων για τη ζωή μας,  η φύση και συγκεκριμένα το θαλάσσιο οικοσύστημα, μας προμηθεύει φυσικές ουσίες ικανές να αντιμετωπίσουν πληθώρα ασθενειών, σύμφωνα και με τις εργασίες των 150 επιστημόνων από 25 Χώρες, που συμμετέχουν στο Συνέδριο αυτό.     

Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι η Επίκουρος Καθηγήτρια του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του ΕΚΠΑ, Δρ Ευσταθία Ιωάννου και Αντιπρόεδρος ο Καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του ΕΚΠΑ, Δρ Βασίλειος Ρούσσης. Το Συνέδριο χαιρέτισαν, επίσης, ειδικοί επιστήμονες, όπως και η κυρία Ιουλία Τσέτη,  Διευθύνουσα Σύμβουλος των Φαρμακοβιομηχανιών Uni-Pharma και InterMed.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook