Στην ίδρυση τοπικής ένωσης νέων αγροτών θα προχωρήσουν την Κυριακή οι νέοι που ενδιαφέρονται να είναι κατ' επάγγελμα αγρότες και να επενδύσουν σωστά και μεθοδικά στον τομέα τους.

"Κλειδί" για την ανάπτυξη της ελαιοκομίας και της προβατοτροφίας είναι η οργάνωση των παραγωγών σε ομάδες και συνεταιρισμούς, ο στήσιμο και η λειτουργία υγιών και συνεχώς εκσυγχρονιζόμενων αγροτοκτηνοτροφικών επιχειρήσεων και μονάδων που θα επενδύουν στην ποιότητα.

Αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα που τέθηκαν στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών που πραγματοποιείται στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) από σήμερα έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017. Στο τέλος του συνεδρίου μάλιστα, θα ιδρυθεί μια καινούρια τοπική ένωση νέων αγροτών στα Χανιά.

 
 

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών που θα διαρκέσει το συνέδριο αναζητώνται τα στοιχεία εκείνα και οι τεχνικές που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της ελιάς και των προβάτων αλλά και η σύνδεσή τους με το συνολικά προσφερόμενο τοπικό προϊόν που θα αποτελέσει την αιχμή της τοπικής πρότασης για την ανάπτυξη.

 
 
 

Παράλληλα κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα ανακοινωθεί και ο νικητής του διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου ευρωπαίου νέου αγρότη, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου