Με λιγότερα κενά σε σχέση με άλλες χρονιές ξεκινά η νέα σχολική χρονιά

Σε όλα τα σχολεία της Κρήτης ήχησε σήμερα το πρώτο κουδούνι.

Η χρονιά ξεκινά καλύτερα από πέρυσι με καλυμμένα περίπου κατά 50% τα κενά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχεδόν στο σύνολο τα κενά της πρωτοβάθμιας, αλλά με τα περισσότερα κενά να παραμένουν στην παράλληλη στήριξη, όπου φοιτούν παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι εκπαιδευτικοί αναμένουν τη δεύτερη φάση των προσλήψεων, που θα γίνει γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καλυφθούν και οι ελλείψης που θα υπάρχουν από σήμερα στα σχολεια της Κρήτης.

Στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Φωτάκης, καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Τερζάκης Γεώργιος, ενώ, τον αγιασμό στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος.

Στο μήνυμά του, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Γ. Τερζάκης τονίζει:

"Αγαπητοί Συνάδελφοι  Συναδέλφισσες

Αγαπητοί γονείς

Αγαπητά μου παιδιά

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε όλους εσάς μαθητές και  δασκάλους αλλά και σε όλους εσάς που με την ενεργή συμμετοχή παρουσία σας συμβάλλετε στην παιδαγωγική πράξη που καλούμαστε όλοι μαζί να υπηρετήσουμε σας απευθύνω εγκάρδιο θερμό χαιρετισμό και εύχομαι μία χρονιά γεμάτη υγεία και δημιουργία.

Οι προσπάθειες και οι προετοιμασίες που έγιναν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις  να ξεκινήσουμε και φέτος,  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με σχεδόν πλήρη κάλυψη των αναγκών για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την φοίτηση των μαθητών τόσο σε διδακτικό προσωπικό γενικής και ειδικής αγωγής και σε αναπληρωτές ειδικοτήτων όσο και σε ειδικό βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό.

Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πολλές και σημαντικές αλλαγές. Έτσι η εφαρμογή για πρώτη φορά  των ηλεκτρονικών δηλώσεων προτίμησης από τον Ιούνιο είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο την θεαματική αύξηση των εγγραφών αλλά και την έγκαιρη δημιουργία τμημάτων. Αντιστοίχως, μετά από 19 χρόνια, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία αποκτούν νέο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας αναβαθμίζοντας και υπηρετώντας την μαθησιακή αλλά και την  παιδαγωγική διαδικασία. Η μεταρρύθμιση και αναβάθμιση του Λυκείου σε Νέο Λύκειο όπου η γνώση δε θα βασίζεται στην παπαγαλία και θα αποκτήσει  τον ρόλο που του αρμόζει.

Η κοινή μας αγάπη για τους μαθητές μας και η επιθυμία για το καλύτερο των παιδιών μας θα είναι ο φωτεινός φάρος των προσπαθειών μας .

Εύχομαι ολόψυχα υγεία και κάθε επιτυχία σε όλους σας.

Καλή σχολική χρονιά."