Πολλά τα κενά κυρίως σε ειδικότητες και φέτος στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά – Συνέντευξη συλλόγου Εκπαιδευτικών Χανίων

Για μια ακόμη χρονιά δεν έγινε διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τα εκατοντάδες κενά στα σχολεία των Χανίων και φέτος γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν με αναπληρωτές.

Αυτό επεσήμαναν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου , καθώς ειδικά φέτος οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται ως αναπληρωτές στα Χανιά αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα εξεύρεσης στέγης, ενώ και τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά.

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σεραφείμ Ρίζος, αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά αναφερόμενος στο θέμα των κενών σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία  τόνισε πως είναι η 8η χρονιά χωρίς διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στην παιδεία.

Όπως είπε  «ο υπολογισμός των κενών γίνεται όχι με βάση το ποια έπρεπε να είναι η αναλογία εκπαιδευτικού/μαθητών δηλαδή 1/20 και 1/15 για μικρές τάξεις και νηπιαγωγεία, αλλά με βάση το 1/25 του Υπουργείου που αν και αποτελεί κατάκτηση της απεργίας του 2006, σήμερα είναι ξεπερασμένο.»

Παράλληλα επεσήμανε πως αντί για την κάλυψη των πραγματικών κενών, η κυβέρνηση προσπαθεί να τα «εξαφανίσει»  μειώνοντας τις θέσεις εργασίας.

Για το πρόβλημα με τα σχολικά κτίρια στα Χανιά ανέφερε ότι «για μια ακόμη χρονιά το  κουδούνι θα χτυπήσει καλώντας τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κτήρια. Παρά τις όποιες λίγες εργασίες έχουν γίνει παραμένουν να υπάρχουν κτήρια με στέγες που δεν έχουν επισκευαστεί, σχολεία που τα παιδιά θα εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.”

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί που έρχονται στα Χανιά από άλλες περιοχές στο να βρούν σπίτι να νοικιάσουν.

Στο θέμα των αναπληρωτών και στα κενά στα δημοτικά και νηπιαγωγεία αναφέρθηκαν ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Τσαλαπάκης και το μέλος του ΔΣ Ντίνα Κληρονόμου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook