Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Δέδε Γιώργο πραγματοποίησαν ο Βαρδάκης Σωκράτης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου και ο Θραψανιώτης Μανόλης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λασιθίου.

Ο κ. Βαρδάκης ζήτησε την ταχύτατη υλοποίηση του έργου της οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ, με πρώτη προτεραιότητα τις επεμβάσεις στους κόμβους της Αγίας Πελαγίας.  

Ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα ότι οι μελέτες για το φράγμα Αμιρών –Αγ. Βασιλείου ολοκληρώνονται, άρα πρέπει άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης της κατασκευής ενός πραγματικά σημαντικού παραγωγικού έργου που έχει ανάγκη η περιοχή. 

Επιπλέον ζήτησε την  έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου Αχαρνών- Αστερουσιών με βάση τις άμεσες ανάγκες για επισκευές και συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας του δήμου. Σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί και από τον Δήμο. 

Ο κ. Θραψανιώτης ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους φορείς του Οροπεδίου Λασιθίου που πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή.

Ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων, απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή των αρδευτικών δικτύων του Οροπεδίου για την αξιοποίηση των νερών, ένα ιδιαίτερα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή. 

Επίσης συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα για το αποχετευτικό δίκτυο, εξίσου σημαντική υποδομή. 

Ο κ. Δέδες επισήμανε ότι δρομολογούνται άμεσες λύσεις για τις απαλλοτριώσεις και τα αρδευτικά δίκτυα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσει ο Πρωθυπουργός με την κάθοδο του στο Ηράκλειο, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Εν συνεχεία ο κ. Βαρδάκης και ο κ. Θραψανιώτης πραγματοποίησαν συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με την Υπουργό, υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και τον Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ Ηλιόπουλο Νάσο για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου που θα συζητηθούν στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Κρήτη.