Την χρηματοδότηση με 2,1 εκ. ευρώ ανακοίνωση η 7η ΥΠΕ Κρήτης

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας υπογράφηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, κ. Αλέξη Χαρίτση, η απόφαση πίστωσης των λογαριασμών των νοσοκομείων της Κρήτης με το ποσό των 2.180.000 ευρώ.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και διατίθενται για την προμήθεια του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Οι απαραίτητοι εθνικοί πόροι δεσμευτήκαν έγκαιρα ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω έργα:

Ø Η προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής αέριου ιατρικού οξυγόνου σε 4 μεγάλα νοσοκομεία της Κρήτης: το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου – Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ», το Γ.Ν. Χανίων, Γ.Ν. Ρεθύμνου και Γ.Ν. Αγίου Νικολάου.

Ø Η προμήθεια ενός Τομογραφικού Συστήματος γ’, Κάμερα δύο κεφαλών SPECT-CT για την κάλυψη των αναγκών του Τµήµατος Πυρηνικής Ιατρικής του Πα.Γ.Ν.Η – Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ», µε συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισµό 600.000,00 €. Η γ'  κάµερα SPECT/CT είναι ένα νέο απεικονιστικό σύστηµα του τµήµατος της πυρηνικής ιατρικής με ενσωματωμένο ένα αξονικό τοµογράφο. Το πλεονέκτημα αυτού του συστήματος έγκειται στο γεγονός ότι παρέχονται και ανατοµικές πληροφορίες για την ακριβέστερη εκτίµηση και εντόπιση παθολογικών ιστών του οργανισμού. Η γ'  κάµερα SPECT/CT θα χρησιµοποιηθεί για την εκτέλεση σπινθηρογραφικών εξετάσεων, όπως σπινθηρογράφηµα οστών, σπινθηρογράφηµα παραθυρεοειδών, σπινθηρογράφηµα ανίχνευσης όγκων και φλεγµονών.

Ø Η προμήθεια 12 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στο Βενιζέλειο.

Ø Η προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής αέριου ιατρικού οξυγόνου. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται αφενός η, σε µεγάλο βαθµό, αυτόνοµη παραγωγή του αναγκαίου οξυγόνου που καταναλώνεται στα πέντε μεγάλα Νοσοκομεία της Κρήτης, για την τροφοδοσία όλων των τµηµάτων τους µε οξυγόνο και αφετέρου η µεγάλης κλίµακας εξοικονόµηση πόρων.