Ικανοποίηση υπήρξε στις τάξεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων μετά τη νίκη-πρόκριση της ομάδας απέναντι στον ΚΑΟ Μελισσίων, στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς, για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο προπονητής του ΟΑΧ Μιχάλης Κασικτσόγλου μοίρασε συγχαρητήρια στις αθλήτριές του, δηλώνοντας αναλυτικά τα εξής: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες γιατί τα έδωσαν όλα. Ενα παραπάνω τα δικά μας κορίτσια που έπαιξαν με απίστευτη ψυχή. Στο στάδιο που βρισκόμαστε τώρα, οι ομάδες είναι ανέτοιμες λόγω προετοιμασίας. Αυτή τη στιγμή εμείς είμαστε με μία εβδομάδα προπονήσεων. Πιστεύω ότι με τον καιρό θα παρουσιάσουμε κάτι ακόμα καλύτερο και είμαστε αισιόδοξοι».

Για τη νέα χρονιά και το πρωτάθλημα της Α2: «Πιστεύουμε στα κορίτσια και την δουλειά που κάνουμε. Σίγουρα, το πρωτάθλημα της Α2 θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Θέλει υπομονή, δουλειά και τύχη, να μην έχουμε τραυματισμούς και να ευχαριστηθούμε τη χρονιά όσο γίνεται. Ο στόχος της ομάδας είναι δεδομένα η παραμονή, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός από τη στιγμή που είμαστε νεοφώτιστοι. Η κατηγορία έχει πολύ καλές και έμπειρες ομάδες, αθλήτριες που έχουν παίξει στην Α1. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι θα πέσουν πιθανώς αρκετές ομάδες, οπότε κάθε νίκη  θα είναι χρυσάφι. Κάθε αγώνα θα τον βλέπουμε ξεχωριστά και στόχος είναι να παίρνουμε τη νίκη. Θα κάνουμε το ταμείο στο τέλος και ελπίζω το πρόσημο στο τέλος να είναι θετικό».

Από την πλευρά του, ο έφορος της ομάδας Στέλιος Δερμιτζάκης (στη φωτ. μαζί με Φρ. Δημητρουλάκη και Γ. Τζουγκράκη) επεσήμανε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι από το αποτέλεσμα. Είναι μια καινούργια προσπάθεια για την πόλη των Χανίων. Θέλουμε να έχουμε μία χρονιά με υγεία και τους ανθρώπους του μπάσκετ -και όχι μόνο- δίπλα μας γιατί αυτή η ομάδα αξίζει της στήριξης. Θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία, αυτός είναι ο στόχος μας. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Καθοριστικό σημείο για την εξέλιξη του ματς χαρακτήρισε τον τραυματισμό της Άννας Χιώτη η προπονήτρια του ΚΑΟ Μελισσίων Μαργαρίτα Μάλαμα, που τόνισε τα εξής: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και ότι η ομάδα μας δεν είναι ακόμα έτοιμη. Βρισκόμαστε σε φάση προετοιμασίας. Καθοριστικό σημείο για μας ήταν ο τραυματισμός της Αννας Χιώτη, η οποία σε εκείνο το σημείο είχε πάρει τα πάνω της, σκόραρε και ήταν πολύ καλή στην άμυνα. Γενικά είμαι ευχαριστημένη από τις παίκτριές μου. Απλώς, χάσαμε το παιχνίδι σε κάποιες λεπτομέρειες. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα των Χανίων με υγεία και καλή χρονιά».

Για τον στόχο των Μελισσίων και το πώς "είδε" τον ΟΑΧ: «Ο στόχος των Μελισσίων, που είμαστε μια ομάδα με σχετικά χαμηλό μπάτζετ, είναι να παραμείνουμε γρήγορα στην κατηγορία και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο. Τα Χανιά είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα και θα δυσκολευτούν όσες ομάδες έρθουν εδώ. Γενικά το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό φέτος και οι ομάδες δεν θα έχουν πολλές διαφορές. Πέρα από 2-3 που θα είναι πολύ δυνατές, όλες οι άλλες θα βράζουν στο ίδιο καζάνι».