Τελευταία ενημέρωση 19:24

Πρόκειται για τον Αντώνιο Κούτη, επιστημονικό συνεργάτη του τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης

Τραγικό τέλος είχε το θαλάσσιο μπάνιο για έναν περίπου 60χρονο άνδρα ο οποίος μαζί με μια 20χρονη είχε πάει για κολύμπι στη θαλάσσια περιοχή Αλικές των Σισών. 

Στη θάλασσα υπήρχε έντονος κυματισμός με αποτέλεσμα οι δυο λουόμενοι να παρασυρθούν από τα ρεύματα και να πέσουν σε βράχια που υπήρχαν στην περιοχή. Δυστυχώς, ο άτυχος άνδρας δεν κατάφερε να βγει σώος στη στεριά σε αντίθεση με την κοπέλα που κατάφερε να παλέψει επιτυχώς με τα κύματα και να βγει στα βράχια. 

Αμέσως κλήθηκαν οι σωστικές αρχές οι οποίες έστησαν επιχείρηση για την ανάσυρση του 60χρονου από τη θάλασσα, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του. Η κοπέλα μεταφέρθηκε σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για τον Αντώνιο Κούτη, επιστημονικό συνεργάτη του τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης

Ψήφισμα Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης 

“Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας, στο άκουσμα του τραγικού θανάτου του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, Αντώνιου Κούτη, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2017.
Στη συνεδρίαση τα μέλη της Κοσμητείας εξήραν το ήθος του εκλιπόντος, την αφοσίωσή του στο καθήκον και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Η Κοσμητεία αποφάσισε να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.”

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

“Ο Αντώνης Κούτης υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα στον χώρο της ιατρικής επιστήμης και της ευρύτερης κοινωνίας του Ηρακλείου.

Άνθρωπος της ευθύνης και της προσφοράς, με ανοιχτούς ορίζοντες και πολυμερή ενδιαφέροντα. Έδωσε από όλες τις θέσεις στις οποίες υπηρέτησε τις γνώσεις και την έγνοια του για τον συνάνθρωπο. Δεν λησμονούμε την συμβολή του στην άρτια λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου του Δήμου Ηρακλείου. 

Ο αδόκητος θάνατός του αποτελεί μεγάλη απώλεια για τον τόπο μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook