“Για τα τροχαία ατυχήματα φταίει και η τροχαία” λένε οι ΠοδηΛάτρεις

Σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπ 2017, οι ΠοδηΛάτρεις μαζεύτηκαν στην Πλατεία της Δημοτικής αγοράς, πρόκειται για την πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, σε μια συγκέντρωση αφύπνισης  με θέμα τα τροχαία δυστυχήματα και τις ευθύνες της Πολιτείας.

Την σημερινή συγκέντρωση οι ΠοδηΛάτρεις την αφιερώνουν στα τροχαία δυστυχήματα από τα οποία χάνονται άδικα ζωές. Για τα τροχαία ευθυνόμαστε όλοι, αναφέρουν χαρακτηριστικά, με την πολιτεία να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

“Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να επιτελεί το καθήκον της προς αυτή την κατεύθυνση.

Γιατί τα βάζουμε με την Τροχαία

“Μα επειδή είναι δική τους αρμοδιότητα ο έλεγχος του κυκλοφοριακού χάους και δεν φαίνεται να θέλουν να κάνουν κάτι. Π.Χ για το παρκάρισμα, αν ήθελαν οι δρόμοι θα ήταν “τζάμι”. Δεν έχουν λένε προσωπικό, για τα Χανιά δεν απαιτείται παρά ένας μόνο υπάλληλος ανα βάρδια που να κάνει απαρέγκλιτα την δουλειά του. Δεν υπάρχει ένας; Δείτε σήμερα που επισκέπτεται την πόλη ο πρωθυπουργός, ζήλος που τους έπιασε. Ξαφνικά βρέθηκε προσωπικό;.”

Τι λένε για τον Δήμαρχο;

Οι ΠοδηΛάτρεις που έχουν κατά καιρούς ασκήσεις σκληρή κριτική κατά του Δημάρχου Χανίων, κυρίως για την έλλειψη ποδηλατοδρόμων αναφέρουν ότι η κίνηση του Δημάρχου στην Τζανακάκη, συνεπάγεται με το γεγονός ότι ο Τάσος Βάμβουκας διανύει τον προτελευταίο έτος της θητείας του. “Ας κάνει πράξεις τις εξαγγελίες του γιατί με ποδηλατοδρόμο μόλις 50 μέτρων, μόλις μιάς ημέρας και μόλις την τρίτη χρονιά της θητείας τους δεν πρόκειται να τον πιστέψει κανείς. Και ο δυστυχώς ο Δήμαρχος μέχρι πριν λίγο είχε δώσει δείγματα ασυνέπειας λόγων και έργων. Αν η μεταστροφή του αποδειχτεί ειλικρινής οι ποδηΛάτρεις θα τον καλωσορίσουν.

Φυσικά δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι και οι ποδηλάτες έχουν υποχρέωση να σέβονται τον ΚΟΚ και σε περίπτωση παραβάσεων “είναι υποχρέωση όλων μας να στηλιτεύουμε αυτές τις συμπεριφορές.

Οι προτάσεις 

Οι ποδηΛάτρεις έχουν ήδη επανειλημμένα καταθέσει δια του τύπου τις προτάσεις τους.

Μέχρι να κάνετε τα μεγάλα έργα, εφαρμόστε πραγματικά τον ΚΟΚ περί στάθμευσης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.Χωρίς εξαιρέσεις και προειδοποιήσεις.

Εφαρμόστε τον ΚΟΚ πέριξ όλων των σχολείων της πόλης τις ώρες που έχει έναρξη και σχόλασμα και ενισχύστε με υπαλλήλους του Δήμου, της Τροχαίας ή και εθελοντές από τους συλλόγους γονέων τους σχολικούς τροχονόμους.

Δημιουργήστε γραφείου κυκλοφοριακού. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook