Φόβοι για νέα διαρροή – Με νέο πλοίο η απάντληση των καυσίμων

Νέα στοιχεία για τον πλοιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» που βυθίστηκε τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου στο Σαρωνικό και «θάλασσα» και παραλίες, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, ο πλοιοκτήτης χρωστά στο Δημόσιο 2 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον, προκύπτει το ερώτημα πώς η εταιρεία και τα πλοία του λειτουργούσαν κανονικά, ενώ ο πλοιοκτήτης είχε εκκρεμότητες με την εφορία για ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Πέραν αυτού, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», αξιωματικοί του Λιμενικού εκφράζουν φόβους για νέα διαρροή μαζούτ από το πλοίο, λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα τοιχώματά του καθώς επίσης και της κλίσης που έχει πάρει στον βυθό της θάλασσας.

Αυτός ο κίνδυνος παραμένει, παρά τις εργασίες στεγανοποίησης που έχουν γίνει. Η επικινδυνότητα μιας νέας διαρροής πολλαπλασιάζεται, λόγω της αλλαγής του καιρού, που αναμένεται της επόμενες ημέρες.

Ξεκίνησε η απάντληση των καυσίμων
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, σήμερα, Σάββατο ξεκίνησε η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο, με νέο πετρελαιοφόρο, το «Siros». Από τη Σαλαμίνα έως τη Γλυφάδα επιχειρούν από θαλάσσης 6 αντιρρυπαντικά σκάφη του λιμενικού και 6 ιδιωτικά, δεκάδες εθελοντές και εξειδικευμένα συνεργεία της αναδόχου εταιρεία με συνολικά 289 άτομα.

Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση και στην ευρύτερη περιοχή όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας, συνεχίζονται οι εργασίες αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών.

Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται επιφανειακή θαλάσσια ρύπανση, ενώ συνεχίζονται εργασίες αντιρρύπανσης από ξηράς.

Στο Παλαιό Φάληρο η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο συνολικά είκοσι ατόμων και παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

Στο Ελληνικό επιχειρεί συνεργείο συνολικά τριάντα οκτώ ατόμων, καθώς και βυτιοφόρο όχημα, δύο πλυστικά μηχανήματα και αντλία. Στην πρώτη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μαρίνα Γλυφάδας επιχειρεί συνεργείο συνολικά ογδόντα πέντε, μεταξύ των οποίων άτομα της αναδόχου εταιρείας, εθελοντές και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.

Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας” η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο σαράντα ενός ατόμων, πραγματοποιούνται εργασίες από δύο αντλίες, τέσσερα πλυστικά μηχανήματα και τέσσερα βυτιοφόρα οχήματα, ενώ έξω από την εν λόγω εγκατάσταση επιχειρούν αντιρρυπαντικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και της αναδόχου εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης η κατάσταση παρουσιάζεται ικανοποιητική. Στο Μικρό Καβούρι έχει τοποθετηθεί προληπτικά απορροφητικό φράγμα. Στην περιοχή της Βουλιαγμένης δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

]

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook