Συνάντηση είχε σήμερα η Ομοσπονδια Πολυμελών Οικογενειών Τριών Τέκνων Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) με τον Υπουργό κ. Σταθάκη στα Χανιά.

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν ο πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Αχλαδιανάκης Μανόλης, τα μέλη του Δ.Σ.. Μαίρη Χελιουδάκη , Ειρήνη Κοινάκη, το μέλος της εξελεκτικής επιτροπής Γιώργος Κοζυράκης,  ο πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Χανίων Πέτρος Τεπερίδης και το μέλος του Δ,Σ, Ελένη Σταφυλαράκη

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολυμελείς οικογένειες ανέπτυξαν στον Υπουργό κ. Γεώργιο Σταθακη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά εκπρόσωποι των συλλόγων Τριτεκνων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Τέθηκαν τα αιτήματα για την θεσμική αναγνώριση των τρίτεκνων ως πολύτεκνων οικογενειών προκειμένου να υπάρξει μια πρόσθετη στήριξη τους η οποία εκτός των άλλων, θα επιδράσει θετικά και στο δημογραφικό πρόβλημα.

Επίσης ζητήθηκε σε επίπεδο Κρήτης η παρέμβαση του Υπουργού στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Κρήτης για μείωση των εισιτιρίων των τρίτεκνων οικογενειών. 

Συζητήθηκε η αύξηση των Kwh στο ρεύμα για τις τρίτεκνες οικογένειες, για το πετρέλαιο, για το αέριο και άλλα.

Ανέδειξαν με αναλυτικό τρόπο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως πολυμελείς οικογένειες και την δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις πρόσθετες ανάγκες για μόρφωση, υγεία, και διαβίωση των οικογενειών τους.

Επίσης ζητήθηκε άμεσα σε ότι αφορά το υπουργείο του όπου αναφέρεται η λέξη πολύτεκνοι να προστεθεί και η λέξη τρίτεκνοι.

Ο ίδιος θεωρώντας δίκαιο και ώριμο το αίτημα μας, συμφωνήσαμε ότι θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Ο Αγώνας με συνέργεια όλων μας θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την πλήρη και χωρίς προυποθέσεις εξομοίωση με τους πολύτεκνους.