Οι τυμπανοκρουσίες και τα πανηγύρια για την τροποποίηση του χρέους της ΔΕΥΑΗ, που προέρχεται  από συναφθέντα δάνεια με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων την τριετία 1993-1996 μέσω του ελληνικού Δημοσίου, σώπασαν χωρίς ωστόσο να γίνει αναφορά από κανέναν,  στον αφανή πρωταγωνιστή της εν λόγω τροπολογίας, που δεν είναι άλλος από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Ηρακλείου, Μανόλη Ρολάκη.

Ο κος Ρολάκης, είναι εκείνος, που εντόπισε το σοβαρό αυτό ζήτημα και ενημέρωσε εγκαίρως την Λότζια και τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΗ.

Επίσης επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να ενημερώσει και τους βουλευτές του Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, αν και βρήκε κάποιες πόρτες κλειστές… πληροφορίες του flashnews.gr θέλουν τον κο Ρολάκη, να παίρνει την πρωτοβουλία και να επικοινωνεί ακόμα και με τον διευθυντή του υπουργείου εσωτερικών κ. Κουτσιανά ζητώντας του την αλλαγή του νόμου 4316/24-12-2014 άρθρο 80 παράγραφος 2 προκειμένου η ΔΕΥΑΗ να μπορέσει να ρυθμίσει τις οφειλές της, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες, καθώς εάν το χρέος της Δημοτικής Επιχείρησης συνέχιζε να είναι της τάξεως των 107 εκατομμυρίων ευρώ, το ενδεχόμενο οι δημότες να επιβαρυνθούν με περαιτέρω αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού, ήταν ορατο!

Η συνέχεια…. γνωστή!

Η νομοθετική ρυθμιση για τις δανειακές οφειλές της επιχείρησης έφτασε στην Βουλή, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης την πολυαναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση και τα 107 εκατ. ευρώ που άγγιζε το χρέος της Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Ηρακλείου, γίνονται 50!!!

R. Vourex

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook