Κατα την ομιλία του στα εγκαίνια του ΔΙΕΚ νοσηλευτών ο αναπλ. Υπουργός Υγείας, μίλησε για σκάνδαλο με την Γ κάμερα, έκανε λόγο για ενίσχυση του Νοσοκομείου και για έξοδο απο τα μνημόνια το 2018

“Άστραψε και βρόντηξε” ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατα την ομιλία του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων λειτουργίας της σχολής νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Χανίων, χωρίς να παραλείψει να καταφερθεί εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε ο κ.Πολάκης,η σχολή λειτουργούσε μέχρι τώρα σε χώρο ο οποίος είχε προβλεφθεί για το τμήμα πυρηνικής ιατρικής όπου και υπήρχε ένα ειδικό μηχάνημα (Γ κάμερα) η οποία όμως ήταν σε αχρηστία.

Μιλώντας για μεγάλο διαχρονικό σκάνδαλο που κουκουλώθηκε, ο κ.Πολάκης είπε πως το συγκεκριμένο μηχάνημα αγοράστηκε το 2000 έναντι 80 εκατομ δραχμών και πως “δεν λειτούργησε ποτέ γιατί έπρεπε να λειτουργήσουν τα μαγαζιά έξω”.

 

Ερωτώμενος για το αν θα αποδοθούν ευθύνες, ο κ. Πολάκης είπε ότι οι φάκελοι για τα σκάνδαλα στην υγεία είχαν “αραχνιάσει” όσο την υπόθεση χειριζόταν η εισαγγελέας διαφθοράς κ. Ράικου και πως τώρα προχωρούν, ενώ συνέχισε λέγοντας.

 

Μάλιστα ο αναπλ. Υπουργός Υγείας μαζί με την διοικήτρια και την υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ και τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, πήγαν στο δωμάτιο όπου είναι το αχρηστευμένο μηχάνημα.

Στην ομιλία του ο κ.Πολάκης,  αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Νοσοκομείου Χανίων τόσο οικονομικά όσο και σε προσωπικό.

 

Ειδική αναφορά έκανε στην παιδοχειρουργική κλινική, κάνοντας λόγο για “θόρυβο” απο τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ χαρακτήρισε παράλογο το κλείσιμο κρεβατιών της ΜΕΘ επειδή – όπως είπε – έφυγε ένα άτομο…

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε πως η χώρα ξεπέρασε τις φουρτούνες των 7-8 μποφόρ και πως τώρα βρίσκεται σε θάλασσα με 3-4 μποφόρ, ενώ ισχυρίστηκε πως είναι ορατή η έξοδος απο τα μνημόνια του χρόνου..

 

Να σημειωθεί πως ο κ.Πολάκης αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις (και ενδεχομένως να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων) στα Μέσα Ενημέρωσης παραπέμποντας στην ομιλία του.

Νωρίτερα, ο αναπλ. Υπουργός Υγείας έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιδρύματος για να ενημερωθεί για προβλήματα της Μονάδας που αφορούν στην μείωση κλινών και τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και να δει από κοντά την λειτουργία της Μονάδας.

Στη συνέχεια, στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη διοίκηση και τους διευθυντες τμημάτων του Νοσοκομείου, όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες ανάγκες των κατά περίπτωση μονάδων.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook