Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης των 74 χρόνων από το ολοκαύτωμα του ιστορικού χωριού Καλλικράτης από τους Γερμανούς τον Οκτώβρη του 1943.

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου και στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Σφακίων κ. Ζερβό Ιωάννη, και ομιλία για τα γεγονότα της εποχής από τον κ. Πολέντα Μανούσο, Υποστράτηγο ε.α.

Παρευρέθηκαν και έκαναν κατάθεση στεφάνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Καλογερής Νικόλαος, ο εκπρόσωπος του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη Παύλου και Πρόεδρος της Ένωσης Σφακιανών Αθηνών κ. Μανουσογιαννάκης Ιωσήφ, , ο Διοικητής ΚΕΝΑΠ κ. Τσόγκας Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Αποκορώνου κ. Γύπαρης Γεώργιος, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων  ο  Υπαστυνόμος Α΄ κ. Χαιρετάκης Αντώνιος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων κ. Μπουντουράκης Δημοσθένης, ο Λιμενοσταθμάρχης Λ.Σ. Σφακίων κ. Γκαζάς Γεώργιος, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Πατσιανού κ. Καούδης Αθανάσιος, από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών στρατού ξηράς Χανίων ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Κυριακάκης Ελευθέριος, από την ο Ένωση Αγωνιστών Εθνικής αντίστασης 1941-1945 ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Μπασιάς Θεόδωρος, από την Ένωση Σφακιανών Χανίων  ο κ. Ψαρουδάκης Γεώργιος και ο Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλικράτη κ. Κωνσταντινίδης Αντώνιος. 

Ακολούθησε φιλοξενία από τον Δήμο Σφακίων και τον Πολιτιστικό σύλλογο Καλλικράτη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook