Δείτε το μήνυμα που έστειλαν οι απαγωγείς στην οικογένεια στις 11 Ιουλίου

Τα μοιραία λάθη των απαγωγέων

Το πρώτο λάθος έγινε στις 7 Ιουλίου, όταν το κινητό που χρησιμοποιούσαν για τις επαφές με την οικογένεια του θύματος, το πέταξαν μόλις αντιλήφθηκαν πως τους ακολουθεί συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας, σε παράδρομο της εθνικής Ρεθύμνου – Ηρακλείου. Λίγες ώρες αργότερα το κινητό εντοπίστηκε σπασμένο και στα εργαστήρια βρέθηκε το αποτύπωμα ενός εκ των συλληφθέντων.

Αμέσως άρχισε η παρακολούθησή του και καταγράφηκαν όλες οι επαφές που είχε, ακόμη και με σκληρούς κακοποιούς από την περιοχή του Μυλοποτάμου.

Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 11 Ιουλίου, όπως αποκαλύπτεται από το ντοκουμέντο που έχει στην διάθεση του το eReportaz, ένας από τους απαγωγείς με το ψευδώνυμο Α.Β. επικοινωνεί με την οικογένεια του επιχειρηματία.

Το μήνυμα που αποστέλλει είναι σαφές: Ή δίνετε τα λύτρα ή τον σκοτώνουμε… Από ένα και μοναδικό μήνυμα μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς τι πέρασαν οι συγγενείς του επιχειρηματία για περισσότερους από έξι μήνες.

Το δεύτερο λάθος και το πιο κρίσιμο, που έδειξε τον δρόμο στους αστυνομικούς για να εντοπίσουν το κρησφύγετο των απαγωγέων, ήρθε δύο μήνες αργότερα.

Με το επιχειρησιακό κινητό με το οποίο οι απαγωγείς είχαν επαφές με την οικογένεια, τηλεφώνησαν σε κινητό στο οποίο συνδρομητής εμφανιζόταν ο «Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου» που είχε ενεργοποιήσει ο 60χρονος μεσίτης.

Έτσι αμέσως ο Π.Χ μπήκε στο στόχαστρο των αρχών. Από την φυσική παρακολούθησε διαπίστωσαν πως επισκεπτόταν την μάντρα αυτοκινήτων και είχε επαφές με τους υπόλοιπους συνεργούς.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο που η επιχείρηση ήταν κλειστή οι αστυνομικοί είδαν τον ιδιοκτήτη να μεταφέρει τρόφιμα στη σοφίτα και έτσι κατάλαβαν πως εκεί κρατούσαν τον 53χρονο επιχειρηματία.

Ξημερώματα Δευτέρας είδαν κινητικότητα από τους απαγωγείς και φοβήθηκαν μήπως μετακινήσουν τον όμηρο και έτσι τις πρωινές ώρες έγινε η επιχείρηση και απελευθέρωσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος αρχικά ξέσπασε σε λυγμούς και στη συνέχεια αγκάλιαζε και ευχαριστούσε τους αστυνομικούς αλλά και τον γιατρό που τον εξέτασε.

ereportaz.gr