Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ και του Έλληνα Πρωθυπουργού στις 17 Οκτωβρίου

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ανάρτησε στην σελίδα της στο Facebook την επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου στην οποία παρατίθεται η ατζέντα της συνάντησης Τραμπ -Τσίπρα την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.

Όπως,αναφέρεται«ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ θα υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο στις 17 Οκτωβρίου 2017.

Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας θα συζητήσουν τρόπους για την ενίσχυση της συνεργασίας μας και θα καταδείξουν την κοινή δέσμευσή μας στις σταθερές δημοκρατικές αξίες που είναι τόσο σημαντικές για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας σε όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός θα συζητήσουν ένα εύρος διμερών και περιφερειακών θεμάτων, περιλαμβανομένης της αμυντικής συνεργασίας, των οικονομικών επενδύσεων, της ενεργειακής ασφάλειας και των ισχυρών πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν τους Αμερικανούς και τους Έλληνες».

Είναι γνωστό πως σε ότι αφορά την "αμυντική συνεργασία" οι ΗΠΑ επιθυμούν διακαώς την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην αποκαλούμενη ως "Βάση της Σούδας" , η οποία περιλαμβάνει την ναυτική βάση στο Μαράθι και την αεροπορική βάση στον Μουζουρά Ακρωτηρίου.

Επίσης είναι γνωστό πως σε ότι αφορά στην "ενεργειακή ασφάλεια" υπάρχει ενδιαφέρον και απο εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων για το θέμα των υδρογονανθράκων.