Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφή του Αγίου Δίκαιου, υψ. 1.182 μέτρα, στην επαρχία Κισάμου, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017.

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το χωριό Περιβόλια, από όπου οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν την πεζοπορία σε βατό ανηφορικό μονοπάτι, για να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή της επαρχίας Κισάμου, από όπου θα απολαύσουν υπέροχη θέα προς τα Λευκά Όρη, το Σέλινο και την υπόλοιπη Κίσαμο.

Η πεζοπορία τους θα συνεχιστεί στην κακοτράχαλη δασωμένη κοίτη του βουνού, σε ορεινό πεδίο χωρίς μονοπάτι, για να κατέβουν στα δυτικά του νομού μας, κοντά στο χωριό Στόμιο. Η πεζοπορία στην εξόρμηση αυτή είναι πολύωρη, αλλά χωρίς τεχνικές δυσκολίες, οι συμμετέχοντες όμως πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν μακρύ παντελόνι και ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι - άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικά μπαστούνια (μπατόν), αντιανεμικό, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

 Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 06:45 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 13/10. Αρχη-γός της εξόρμησης είναι ο κ. Δημήτριος Κουρασμενάκης.