Ημερίδα του Δήμου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 (9:30 π.μ)  στο κοινοτικό κατάστημα της Ελούντας.

Το νησί της Σπιναλόγκας - ένας τόπος μαρτυρίου και ιστορικής μνήμης -  που ενέπνευσε συγγραφείς, ποιητές, παραγωγούς ταινιών αλλά και ανθρώπους της τέχνης  εξακολουθεί να δίνει το έναυσμα σε δεκάδες νέους επιστήμονες - που έχοντας στην "φαρέτρα τους" τη γνώση και την επιστημονική τους κατάρτιση - εστιάζουν το ενδιαφέρον τους, σ΄ένα τόπο που πρέπει όπως ο χρόνος φανερώνει, να έχει παρόν και μέλλον στην  επιστημονική τους έρευνα.

Σπιναλόγκα :" πηγή έμπνευσης για νέους επιστήμονες και δημιουργούς", το θέμα  της ημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 (9:30 π.μ)  στο κοινοτικό κατάστημα της Ελούντας.

Διακεκριμένοι ομιλητές ( αρχιτέκτονες - μηχανικοί-συγγραφείς- ερευνητές) καθώς και νέοι επιστήμονες, θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους, σε μια εκδήλωση, όπου "δεκάδες σελίδες από το ημερολόγιο του χρόνου", αναμένεται  να ξεδιπλωθούν.