Η ομιλία του κ. Καμίνη στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο  κ. Καμίνης επισκέφθηκε το πρωί τον Δήμαρχο Ηρακλείου. Ο κ. Λαμπρινός ξενάγησε τον κ. Καμίνη στην ενετική Λότζια ενώ συζήτησε μαζί του θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε δηλώσεις του κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στη διαδικασία των εκλογών, τις οποίες χαρακτήρισε στοίχημα όχι μόνο για τους υποψηφίους αλλά κυρίως για την κοινωνία.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στη Κρήτη, εξήρε τον Περιφερειάρχη και το έργο που γίνεται στη Περιφέρεια Κρήτης επισημαίνοντας τόσο ο ίδιος αλλά και ο κ. Αρναουτάκης την ανάγκη για ενότητα στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αθηναίων αμέσως μετά τις συναντήσεις στη Περιφέρεια σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στην έδρα της Περιφέρειας στην Κρήτη και συναντάω τον φίλο μου τον Σταύρο Αρναουτάκη, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς Συμβούλους,  και το επιτελείο του.  Μπήκα στο γραφείο του βρήκα να εργάζονται σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού, αυτό μου είναι  πάρα πολύ οικείο. Πιστεύω ότι είναι κοινή διαπίστωση ότι τα τελευταία χρόνια σε αυτή την περίοδο της κρίσης η Ελληνική κοινωνία στάθηκε όρθια χάρις στις προσπάθειες των Δήμων και μερικών Περιφερειαρχών που ξεχωρίζουν όπως ο κ. Αρναουτάκης, που γνωρίζουν τις κοινωνίες που είναι σε θέση να ενώνουν δυνάμεις και να προσθέτουν πάντοτε στην κοινή προσπάθεια.  Πιστεύω ότι αυτό έχουμε κατορθώσει να το κάνουμε και στον δήμο της Αθήνας,  βλέπω ότι και η Περιφέρεια της Κρήτης από τη δικιά τη θέση ενώνει δυνάμεις, φέρνει σε επικοινωνία τους παράγοντες της τον ένα κοντά στον άλλον και έτσι μέσα από την ενότητα μεγαλώνουμε ,πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας και ελπίζω ότι αυτό θα κατορθώσουμε να το κάνουμε και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.  Επομένως αυτό το μήνυμα που φέρνω αν θέλετε είναι ότι η ισχύς εν τη ενώσει . Αυτό είναι το μεγάλο δίδαγμα και αυτό είναι που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή στην Δημοκρατική Παράταξη».  

Από την δική του πλευρά στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης στα ΜΜΕ πρόσθεσε: «Με τον κ. Καμίνη μας συνδέει φιλική σχέση. Ως Δήμαρχος Αθηναίων έχει δώσει τον δικό του αγώνα στην πρωτεύουσα της χώρας την Αθήνα, σε περιόδους δύσκολες ενώ έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες σε κρίσιμους τομείς όπως το μεταναστευτικό-προσφυγικό,  αλλά και στην ενδυνάμωση του  τουρισμού.  Μπαίνει τώρα μπροστά για την Δημοκρατική παράταξη, από την πλευρά μου εύχομαι καλή δύναμη, καλή επιτυχία, και συμφωνώ μαζί του ότι απαιτείται ενότητα, μόνο ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί όλοι». 

Η ομιλία του κ. Καμίνη στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.