Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο «28 Οκτωβρίου  1940» θα πραγματοποιηθούν στις 27 και 28 Οκτωβρίου  2017 στο δήμο Ιεράπετρας σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ «28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940»  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου  της 28ης Οκτωβρίου. Φωταγώγηση των πλατειών της πόλης, των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, των ΝΠΔΔ και των Τοπικών Κοινοτήτων κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2017.

Παρασκευή  27 Οκτωβρίου  2017

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επετειακές εκδηλώσεις και ομιλίες

11:00 π.μ Προσκύνημα των μαθητών  στο Μνημείο Ηρώων.  Κατάθεση στεφάνων  από Σχολεία, Συλλόγους, Φορείς, Προσκόπους και  Οδηγούς.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής –  Εθνικός Ύμνος

Σάββατο  28 Οκτωβρίου 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

07:30 π.μ.  Χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών

08:00 π.μ. Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων

10:00 π.μ.   Τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κκ Κυρίλλου παρουσία των Αρχών του τόπου, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, αντιπροσωπειών Σχολείων,  Προσκόπων, Οδηγών & Σωματείων με τις σημαίες τους.

10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων. Κατάθεση Στεφάνων από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κρήτης, Εκπρόσωπο του 3ου Κ.Ε.Π, Εκπρόσωπο Προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου, Εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, Εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, Εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Εκπρόσωπο Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου και  Εκπρόσωπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος   

Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας

11:00 π.μ. Παρέλαση στην οδό  Δημοκρατίας της Δημοτικής  Φιλαρμονικής, Μαθητών  Σχολείων, Αθλητικών Σωματείων, Συλλόγων, Ομίλων, Σχολών,  Προσκόπων και Οδηγών κ.α.

Τελετάρχης Ιεράπετρας: Μανώλης Γεωργαλάκης, Πρόεδρος ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

Βοηθός Τελετάρχη: Κών/νος Πρωτογεράκης, Δημοτικός Υπάλληλος

Εκφωνήτρια Παρέλασης: Μαριάννα Λασιθιωτάκη

  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

10:00 π.μ. Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στον  Κουτσουρά  παρουσία των αρχών του τόπου, αντιπροσωπειών  σχολείων,  συλλόγων και σωματείων

10:30 π.μ.Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο πεσόντων στο Δημοτικό Σχολείο Κουτσουρά, Κατάθεση Στεφάνων Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής,  Εθνικός Ύμνος

11:00 π.μ.Παρέλαση των σχολείων της Δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού

Τελετάρχης Μακρύ Γιαλού : Αγγελική Καλαϊτζάκη, Δημοτική Υπάλληλος

Εκφωνήτρια Παρέλασης: Βάλια Φυγετάκη, Δημοτική Υπάλληλος