Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων προχωρά σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 11πμ και διοργανώνει διευκολυντική στάση εργασίας και ώρα 11πμ-2μμ και 2μμ- 4μμ.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ψήφισμά του:

"Στις 2 Απριλίου 2013 ομάδα φασιστών με επικεφαλής της στελέχη και πολιτευτές της Χρυσής Αυγής, κυκλοφορούσε προκλητικά στους δρόμους του κέντρου των Χανίων ως οργανωμένο τάγμα εφόδου. Προπηλάκιζε νεολαίους που δεν «ενέκρινε» την εμφάνισή τους, πέρασε κάτω από τα γραφεία του ΚΚΕ βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά, επιτέθηκε και χτύπησε τρεις μετανάστες (2 από το Μαρόκο και 1 από την Αλβανία) και κατάληξε στο Ενετικό λιμάνι της πόλης για να «ξεκουραστεί» σε καφέ. Στο λιμάνι οι φασίστες απωθήθηκαν από ομάδα νεολαίων. Σε αυτή τη συμπλοκή, το στέλεχος της ΧΑ κατάληξε στη θάλασσα, ενώ πολλά άλλα στελέχη τους δέχτηκαν χτυπήματα. Κατόπιν, τα μέλη της ΧΑ με θρασύδειλο τρόπο ξέσπασαν πάνω σε εργαζόμενο καφετέριας του λιμανιού που προσπάθησε να προστατεύσει το χώρο της εργασίας του. 

Στο σημείο της συμπλοκής ανάμεσα σε πολύ άλλο κόσμο που είχε πάει να δει τι έγινε και αφού η συμπλοκή είχε τελειώσει βρέθηκε η Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκπαιδευτικός και εκλεγμένη στο ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά. Η παρουσία της έγινε αντιληπτή από τους φασίστες, οι οποίοι σε κατάσταση παροξυσμού και έχοντας πια χάσει τον οποιοδήποτε αυτοέλεγχο τους, της επιτέθηκαν βρίζοντάς την με τον πιο χυδαίο τρόπο. Η συναδέλφισσα βρέθηκε στο τμήμα προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά των χρυσαυγιτών. Είναι εντυπωσιακό ότι η αστυνομία καθυστερούσε τη διαδικασία χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να κρατηθεί παράνομα για έξι τουλάχιστον ώρες στο τμήμα για να μάθει αργότερα ότι έχει μηνυθεί από τη Χρυσή Αυγή. Έτσι βρέθηκε από κατήγορος, κατηγορούμενη σε μια διαδικασία αυτόφωρου. 

Επίσης, τα μέλη της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε μηνύσεις κατά της συναδέλφισσας Σιώκου Θέκλας και 2 ακόμα αγωνιστών, οι οποίοι είναι χαρακτηριστικό ότι δεν βρίσκονταν καν στο περιστατικό. Οργή μας προκαλεί ότι οι διωκόμενοι είναι αγωνιστές  που βαρύνονται και με άλλες κατηγορίες στα πλαίσια του κύματος διώξεων που είχε οργανώσει με ιδιαίτερη ένταση η ασφάλεια Χανίων τα προηγούμενα χρόνια στην πόλη μας, σε αγαστή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. 

Παρά το ανυπόστατο κατηγορητήριο η υπόθεση δεν μπήκε στα αρχείο αλλά στάλθηκε στο ακροατήριο για την Τετάρτη 1 Νοέμβρη. Πρόκειται για πολίτικη δίωξη, που όπως και όλες οι αντίστοιχες διώξεις, έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τον κόσμο που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα, να ποινικοποιήσουν, τους πολίτικους και κοινωνικούς αγώνες, τις μορφές πάλης του κινήματος και να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας στην κοινωνία. 

Την ίδια στιγμή που έχουν αποφυλακιστεί οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, και οι μηχανισμοί δικαιο Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την προσπάθεια να ξαναστηθούν τάγματα εφόδου καθώς μια σειρά ρατσιστικών επιθέσεων εκδηλώνονται ξανά στον Ασπρόπυργο, τον Πειραιά, τη Λαμπρινή, τη Νέα Ιωνία και αλλού. Τη ίδια στιγμή η ναζιστική συμμορία εξακολουθεί να απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από μηχανισμούς του κράτους. Τα στοιχεία που προκύπτουν στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης  είναι συντριπτικά. Σε μια περίοδο που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η άγρια λιτότητα και οι επιθέσεις στο βιοτικό επίπεδο και στα δικαιώματα των εργαζομένων, σε μια περίοδο που η ακροδεξιά και οι νεοναζί σηκώνουν κεφάλι σε όλη την Ευρώπη χρειάζεται να παλέψουμε ακόμη πιο δυνατά και αποφασιστικά για να μην αφήσουμε να κυριαρχήσουν τα ναζιστικά φαντάσματα του παρελθόντος.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη αγωνιστών του εργατικού κινήματος όταν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνονται βιομηχανίες διώξεων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων καλεί συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 11πμ και διοργανώνει διευκολυντική στάση εργασίας και ώρα 11πμ-2μμ και 2μμ- 4μμ.

Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

• Ζητάμε η υπόθεση αυτή να τεθεί στο αρχείο, όπως και κάθε άλλη αντίστοιχη.
• Να καταδικαστούν οι νεοναζί δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων."