Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κων. Γαβρόγλου για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καντάνου - Σελίνου, έστειλε ο Δήμαρχος, Αντώνιος Περράκης.

Η επιστολή αναφέρει:

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την πολύ σοβαρή κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει τα σχολεία του ορεινού και δυσπρόσιτου Δήμου μας από τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα εξής:

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου είναι ένας Δήμος ορεινός και απομακρυσμένος (ΦΕΚ 87/07-06-2010 Κεφ. Α΄, αρ. 1), ένας από τους εφτά ορεινούς Δήμους της Κρήτης, 5.200 κατοίκων σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011. 

Ως Δήμαρχος, αφουγκραζόμενος την ανάγκη των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών για την απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων οφείλω να σας επισημάνω ότι μέχρι αυτή τη στιγμή – δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων – δεν έχουν καλυφθεί όλες οι κενές θέσεις από εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα η υποστελέχωση των σχολικών μονάδων να δυσχεραίνει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, να υποβαθμίζεται σημαντικά η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ώρες μαθημάτων χάνονται και παρεμποδίζεται ο σωστός προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου.

Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι οι μαθητές πρέπει να έχουν τις ίδιες δυνατότητες πρόσβασης στη γνώση όπως και τα παιδιά των μεγάλων αστικών κέντρων.

Κατόπιν τούτου αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν, ζητούμε να σκύψετε στα προβλήματά μας και να δώσετε άμεση λύση στα αιτήματα που αναφέρονται στην επιστολή - πρακτικό της Σχολικής Κοινότητας Γυμνασίου-Λυκείου Παλαιοχώρας, την οποία σας επισυνάπτουμε.

Αναμένοντας την άμεση ανταπόκρισή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων."